Çağrı merkezi çalışanları hakları için mücadelede

Berkay SAĞOL

Turkcell Globall Bilgi’deki çağrı merkezi çalışanları, artan mobbing, özlük hakları ve ödenmeyen banka promosyonları için mücadele ediyor. DİSK’e bağlı İletişim-İş’e üye olmaya başlayan işçiler, taleplerinin yerine getirilmesini istiyor. Sendikaya üye oldukları için baskıya maruz kaldıklarını aktaran bir çalışan, şunları dile getirdi: “Evden çalışmaya hâlâ devam ediyoruz. Bu yüzden sendikaya üye olanların sayısı artırmak zor oluyor. Promosyon ödemelerini talep ettik ancak ‘henüz görüşmeler devam ediyor’ yanıtı aldık. Bunun üzerine sendikaya üye olan sayısı artmaya başladı” dedi.

Maaşlarının çalışma saati üzerinden hesaplandığını belirten çağrı merkezi çalışanı, günlük mesaisinin en az 11 saat olduğunu bildirdi: "Faturalarımız arttı ama fatura desteği verilmiyor. Bunları dile getirdiğimiz zaman direkt savunmamız isteniyor veya işten çıkışla tehdit ediliyoruz.”

EVDEN ÇALIŞMA ADALETSİZ

DİSK İletişim-İş İzmir Temsilcisi Gürkan Emreoğlu, daha önce sendikaya üye olan bazı çalışanların farklı bahanelerle işten çıkardığını söyledi. “Evden çalışma sistemi çok adaletsiz” diyen Emreoğlu, şöyle devam etti: “Evde çalışan arkadaşlarımızın faturalarına ekstra bir yük biniyor ve bunlar karşılanmıyor. İşçi sayısı azaldığı için, iş yükü oldukça arttı. Bu çalışma şartları düzeltilmeli. Evden çalışma ortamındaki tüm ihtiyaçların işveren tarafından karşılanmasını ve yemek ücretlerinin yükseltilerek, devletin verdiği 51 TL’ye çıkarılmasını istiyoruz.”