AKP’li Cahit Özkan’ın, “HDP siyasi olarak kapandıktan sonra hukuken de kapanacaktır” sözlerinin AKP içinde rahatsızlık yarattığı öne sürüldü.

Cahit Özkan’ın “HDP’yi kapatacağız” sözleri, AKP içinde rahatsızlık yarattı

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın “HDP’nin kapatılacağına” yönelik sözlerine dair kulis bilgilerini paylaşan Kübra Par, “AK Parti’de de biraz tepki var” dedi.

Cahit Özkan, dün Meclis’te düzenlediği bir basın toplantısında, MHP Lideri Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması çağrısına karşılık pozisyonlarının ne olduğuna dair soruya yanıt verdi. Özkan, “HDP hem siyasi olarak kapandıktan sonra hukuken de kapanacaktır. Yani milletimizin vicdanında kapanacaktır. Biz inşallah milletimiz nezdinde HDP’yi kapatacağız” ifadelerini kullandı.

Özkan’ın tartışma yaratan ifadeleri, dün Habertürk TV’de de değerlendirildi. Programda konuklarıyla Özkan’ın sözlerini konuşan gazeteci Kübra Par, bu sözlerin AKP içinde nasıl karşılık bulduğuna dair kulis bilgileri paylaştı.

Par, AKP içinde konuşulanları şöyle aktardı: “Şöyle bir kulis vereyim; AK Parti’de de biraz tepki var. Özellikle Cumhurbaşkanı’nın insan hakları eylem planını açıkladığı güne denk gelmesini de biraz tatsız karşılayanlar olmuş.”

Kübra Par, bugünkü yazısında da, Cahit Özkan'ın dün Meclis'te yaptığı açıklamayı ele aldı. Par, HDP için "Yargı yolunu açmak için dokunulmazlıkları kaldıracağız. HDP hem siyasi hem de hukuken kapanacaktır" diyen Cahit Özkan'ın AKP ve Saray'da rahatsızlığa neden olduğunu belirtti.

Konuyu AKP kurmaylarına ve Saray'a sorduğunu ifade eden Par, "Dün bu soruyu AK Parti kurmaylarına ve Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına sordum ve hepsi aynı yanıtı verdi: Cahit Özkan’ın açıklaması parti kararını yansıtmıyor, HDP’nin kapatılması konusunda alınmış bir karar yok

Hatta kimileri Cumhurbaşkanı’nın İnsan Hakları Eylem Planı’nı açıkladığı günde Cahit Özkan’ın böyle bir çıkış yapmasını da yersiz bulmuş açıkçası" dedi.