İstanbul’da çakarlı minibüs kullanan, trafikte tartıştığı Dadaş Aras’ı 5 yerinden bıçaklayan ve daha sonra da “Polise versen ne olacak” diyerek tehdit eden Muhammet Enes Uysal hakkında 25 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Çakarlı saldırgan hakkında 25 yıl hapis istemi

İstanbul’da geçen ağustos ayında trafiği birbirine katarak bir kişiyi 5 yerinden bıçakladıktan sonra tutuklanan Muhammet Enes Uysal adlı şahıs hakkındaki iddianame tamamladı.

Gaziosmanpaşa'da tartıştığı Dadaş Aras'ı 5 yerinden bıçaklayan ve sonra da “Polise versen ne olacak” diye tehdit eden 19 yaşındaki çakarlı minibüs sürücüsü Muhammet Enes Uysal hakkında, 4 ayrı suçtan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Muhammet Enes Uysal’ın, bir tekstil firmasının sahibinin oğlu olduğu öğrenilmişti. Savcılık, 6 farklı suç kaydı bulunan Uysal hakkında yakalama kararı çıkartarak, yurt dışına çıkış yasağı getirmiş, daha sonra da Uysal tutuklanmıştı.

HAKİMLİK AVUKATININ TALEBİNİ REDDETMİŞTİ

25 Eylül’de Gaziosmanpaşa 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce yapılan tutukluluk incelemesinde şüpheli Uysal'ın avukatı, müvekkilinin serbest bırakılmasını ya da adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasını talep etti ancak bu talep reddedildi.

Dosyayı inceleyen hakimlik, şüpheli Uysal'ın üzerine atılı bulunan "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçunun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, şüphelinin tutuklu kaldığı süre ile delillerin henüz toplanmamış olmasına kanaat getirerek adli kontrol hükümlerinin bu aşamada yetersiz kalacağını değerlendirdi. Şüphelinin "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutukluluk halinin devamına karar verildi.