Erdoğan’ın saz çalmasıyla ilgili açıklamalarına yanıt veren Demirtaş, “Ben çaldığımı söylüyorum sen çaldığını söyleyebiliyor musun?” dedi

‘Çaldığımı söylüyorum, sen de çaldığını söyle’

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Bitlis mitinginde konuştu. Halkın hizmetçisi olduklarını söyleyen Demirtaş, Bitlis’in coşkusunun 7 Haziran’ın müjdesi olduğunu dile getirerek, “Elbette bir kez daha, daha güçlü bir şekilde Meclis’e gideceğiz. Olmamız gerekiyor. Türkiye’nin bütün renklerinin Meclis’te olması gerekiyor. Sadece HDP değil, küçük büyük demeden bütün partilerin Meclis’te olması gerekiyor” şeklinde konuştu. Demirtaş grevdeki sağlık çalışanlarına da selam gönderdi. Sağlık emekçilerinin yanında olduklarını belirten Demirtaş, 2 gün önce Samsun’da bir doktor vahşice katledildi. Biz de sağlık çalışanlarının yanındayız, selamlar olsun onlara” dedi.

'YEZİD'İN YOLUNDALAR'
AKP iktidarının inanç üzerinden siyaset yapmasına işaret eden Demirtaş, “Kendine İslam partisiyiz diyenler kendi mitinglerinde bizleri yuhalatıyorlar. Bize dinsiz deyip hakaret ediyorlar. Her gün meydanlarda inançlarımızı yuhalatarak oy toplamaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı. AKP’nin Hz. Muhammed’in yolundan değil, Yezid’in yolundan gittiğini savunan Demirtaş, “Bizim nazarımızda, bir Müslüman ile bir Hıristiyanın asla farkı yoktur. O da insandır, o da insandır. Biz hepsinin hakkını savunacağız. Hepsine sahip çıkmak bizim insanlık borcumuz, görevimizdir” diye konuştu.

‘YÜREĞİ YETMEZ'
HDP Eş Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisinin saz çalmasıyla ilgili yaptığı eleştirilere de değindi. Erdoğan’a mizah yüklü bir yanıt veren Demirtaş şöyle konuştu: “Benim saz çalmamla, türkü söylememle alay ediyor kendince. Defalarca çağrı yaptım. Ben çaldığımı söylüyorum sen çaldığını söyleyebiliyor musun, söyleyemiyor musun? Ben çaldığımı söylemekten utanmıyorum sen de çaldığını söylemekten utanmıyorsan sen de söyle. Bunların yüreği yetmez.”

'TV’DE TARTIŞALIM'
Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da meydan okudu. Davutoğlu’na TV’ye çıkıp tartışma teklifinde bulunan Demirtaş, “Ona ve küçüğüne çağrı yaptım. Televizyonda canlı yayında tartışalım. Hodri meydan. Ey Davutoğlu kendine güveniyorsun, bilgine, ilmine güveniyorsan ister ikimiz çıkalım ister yüz tane danışman al canlı yayında açık açık tartışalım” dedi.