Cam işçileri direnişi büyütüyor

Mersin’de Şişecam’a bağlı fabrikalarda işten atılan Kristal-İş Sendikası üyesi cam işçilerinin, İstanbul Beykoz’da bulunan Kristal-İş Sendikası Genel Merkezi’nde başlattıkları açlık grevi devam ediyor. Sendika yönetiminin talebiyle çevik kuvvet ekipleri tarafından zorla binadan çıkarılan işçiler, eylemlerini binanın önünde, kar altında sürdürüyor. Seslerini duyurabilmek için çeşitli semtlerde bildiri dağıtımı da gerçekleştiren işçilere dayanışma ziyaretleri ise sürüyor.

İşçileri bugün ziyaret eden Umut-Sen üyeleri direnişle dayanışma içinde olacaklarını duyurdu. Öte yandan işçilerden bazıları Haziran Hareketi’nin ‘Omuz Ver’ sloganıyla Şişli’de düzenlediği İstanbul buluşmasına katıldı. Neden direnişte olduklarını anlatan işçiler Haziran’ı selamladı, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları attı.

‘Eski Kristal-İş’i geri istiyoruz’
DİSK’e bağlı Cam Keramik-İş Sendikası Genel Başkanı Birol Sarıkaş, DİSK Gıda-İş Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer ve direnişteki SeraPool işçileri de önceki gün cam işçilerinin yanındaydı. Burada konuşan Sarıkaş, “Sizlerin onurlu direnişinizi takip ettik ve sizlerle dayanışmak için geldik” dedi. Direnişe sırtını dönen Kristal-İş yönetimini de eleştiren Sarıkaş, “Bu bir sonuçtur, işçiler kendi temsilcilerini sendika yöneticisi yapmalıdır. Mücadelesini beğenmediğinde de temsilcisini geri çekebilmelidir” dedi.

Ziyaret için teşekkür eden cam işçilerinden İsmail Yılmaz ise “Bizim haklı direnişimiz sadece işe geri dönmek için değil. Tarihinde de birçok başarılı direnişe imza atmış eski mücadeleci Kristal-İş’i geri getirmek istiyoruz” diye konuştu.

'Mücadele burada kalmayacak'
Lüleburgaz Trakya Otocam ve Paşabahçe cam fabrikasında çalışan işçiler de direnişe ziyarete gelenler arasındaydı. Lüleburgaz cam işçileri, “Mücadele sadece burada kalmayacak. Kristal-İş’in örgütlü olduğu her yerde bunu yayacağız. Bürokrasiye batmış, işverenle hareket eden sendikacı istemiyoruz” ifadelerini kullandı.