Camideki Atatürk posterini çaldılar

Trabzon'da İncirlik camisine milli bayramlarda asılan Atatürk posteri ve Türk bayrağı çalındı. İncirlik Cami Derneği Başkanı Ali Sait Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda camiye astığı Atatürk posteri ve Türk bayrağını indirmesi için müftülükten telefon açılıp uyarıldığını söylemişti.

Trabzon'da İncirlik Cami Derneği Başkanı Ali Sait Yılmaz, Atatürk posterinin ve Türk Bayrağı'nın, cami çay ocağına ait depodan çalındığını söyledi. Yılmaz, “Bu bayram, Türk bayrağı ve Atatürk posterini asamayacağız. Allah'tan bulsunlar” dedi.

Habertürk'ün haberine göre Dernek Başkanı Ali Sait Yılmaz, “Bayrak ve posteri asmak için derneğin çay ocağının bulunduğu depoya girdim. Ancak her ikisi de koyduğum yerde yoktu” dedi.

Trabzonlu Ali Sait Yılmaz, yaklaşık 20 yıldır Yenimahalle İncirlik Camii Yaşatma Derneği Başkanlığı yapıyor. Her milli bayramda camiye Türk Bayrağı astıklarını söyleyen Yılmaz, 30 Ağustos'ta müftülükten “O resmi kaldırın” şeklinde telefon geldiğini belirtmişti. İki kez arandığını anlatan Yılmaz, “İndirmiyorum” demiş ve 30 Ağustos boyunca bayrak ve Atatürk posterini cami duvarında bırakmıştı.