Depremden insanlar kadar hayvanlar da etkilendi. HAYTAP ve HAKİM yaptığı çalışmalarla hayvanların hem tedavisinde hem de sahiplerine ulaştırılmasında rol aldı. Sahipsiz hayvanlar ise farklı illere gönderildi.

Can dostlarımız yalnız kalmasın
Deprem sonrası enkaz altından çok sayıda hayvan çıkarılarak tedavi edildi. (Fotoğraf: DHA)

Haber Merkezi

Deprem can dostlarımızı da etkiledi. On kentte enkazlardan kurtarılan ya da sahipsiz kalan hayvanlar için gönüllüler seferber olurken yardım kampanyaları da sürüyor. Hatay’da enkaz altından çıkarılan hayvanlar, Hayvan Hakları Federasyonu’nca (HAYTAP) kurulan sahra çadırında veteriner hekim ve gönüllüler tarafından tedavi ediliyor. AFAD ekipleri de enkazdan çıkardığı hayvanları tedavileri için sahra çadırına ulaştırıyor. Tedavisi tamamlanan hayvanlar sahiplerine teslim edilirken, ulaştırılamayan hayvanlar ise Bursa’da HAYTAP’ın bünyesinde bulunan çiftliğe götürülerek, sahiplendirilecek. Sahipsiz kalan bazı hayvanlar da Türkiye’nin farklı yerlerinden deprem bölgesine gelen vatandaşlar tarafından sahiplendirilmek üzere İstanbul, Ankara, İzmir gibi illere götürülüyor.

DAYANIŞMAYA ÇAĞRI

Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM) de depremlerden etkilenen, enkaz altından çıkarılan ve yaralanan hayvanlar için dayanışma çağrısında bulundu. Depremzede hayvanların ihtiyacı olan malzemeler şöyle: Kedi-köpek taşıma çantası, hasta bezi, batikon/oksijenli su, konserve kedi/köpek maması, sıcak su torbası, battaniye/polar örtü, boyun tasması ve uzun tasma, antibiyotikli kremler, yara bakım spreyleri.

MÜDAHALE ÇADIRI

Şişli Belediyesi de Hatay’a veteriner göndererek hayvanlara yardım için çadır kurulduğunu duyurdu. Belediyenin yaptığı paylaşımda “Veteriner İşleri Müdürlüğümüz Hatay’da! Hasta ve yaralı can dostlarımıza acil müdahale için aşağıdaki konumda yer alan acil yardım çadırımıza gelebilirsiniz” denildi.