Can Hoca yalnız değildir

Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Belgesel Sinemacı Can Candan’ın, Melih Bulu’nun görevden alınmasının ardından ‘vekaleten’ Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci tarafından geçtiğimiz gün görevden alınmasına ilişkin tepkiler devam ediyor.

SORUMSUZLUK ÖRNEĞİ

Boğaziçi Üniversitesi, Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Tekinay da yayımladığı mektupla bir kez daha İnci’ye seslendi. “Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Film Sertifika Programı Öğretim Görevlisi Can Candan gibi donanımlı bir sanatçı ve tutkulu bir akademisyeni Boğaziçi’nden ve öğrencilerden koparmak büyük bir yanlıştır” diyen Tekinay, “Hatalardan dönülmesi ümidiyle” ifadesini kullandı.

Candan’ın görevden alınmasını eğitimi baltalamak olarak niteleyen Tekinay, “Bu kararları alırken, ilgili bölüme ve dekanlığa hiç danışma gereği duymamış olmanız da Boğaziçi’nin katılımcı, kurullar demokrasisine dayanan, yatay yönetişim ilkelerini ne yazık ki reddettiğiniz anlamına gelmekte. Üniversite idaresinin misyonu eğitim öğretimi korumak ve kollamaktır, baltalamak değil” dedi.