Can ve Feyzi Hoca göreve iade edilsin

Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne vekâleten atanan Naci İnci’nin Akademisyen Can Candan’ın görevine son vermesine yönelik tepkiler sürüyor.

Türkiye İnsan Hakkı Vakfı (TİHV) ve LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği (LİSTAG) tarafından yapılan yazılı açıklamalarla da bir kez daha “Can Candan yalnız değildir” dendi.

LİSTAG’ın açıklamasında, şu ifadeler kullanıldı: “Can hoca, tüm antidemokratik uygulamalara karşı çıktı ve üniversitenin değerlerini, öğrencilerinin geleceğini korumak için mücadele etti. Can hocamızın görevden alınmasını kabul etmiyor, bu büyük hatadan bir an önce dönülmesini istiyor, hocamızın üniversiteye ve öğrencilerine geri verilmesini talep ediyoruz.” TİHV tarafından yapılan açıklamada ise şunlar dile getirildi:

“Feyzi Erçin ve Can Candan’ın akademik olmayan nedenlerle ve keyfi bir biçimde görevden alınması, akademik özgürlüğü ve üniversite özerkliğini savunanlara karşı bir misilleme mahiyetinde. Akademik özgürlüğün ve üniversite özerkliğinin hiçe sayıldığı ülkemizde bilim insanları ve akademisyenler üniversiteyi üniversite yapan evrensel değerleri savundukları için cezalandırılıyorlar.”