Çanakkale’de vaka sayısı tam 26 kat artarak İstanbul’u geride bıraktı. Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy, kentte gerekli önlemlerin alınmadığını ve pandemi yönetiminin iflas ettiğini söyledi.

Çanakkale’de pandemi yönetimi iflas etti

Berkay Sağol

Türkiye’de Covid-19 vaka sayısı her geçen gün artarken, günlük vaka sayısı 60 bini geçti. Ege Bölgesi’nin ise tamamı çok yüksek riskli. 16 Nisan tarihinde Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı yeni insidans tablosuna göre, Ege Bölgesi’nde her ilde vaka sayısında artış yaşanırken, 541 bin nüfuslu Çanakkale, 100 bin kişide görülen vaka sayısında 15 milyonluk İstanbul’u geride bıraktı.

Kentte pandemi yönetiminin iflas ettiğini, hastanelerin dolduğunu söyleyen Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın "Çanakkale’de yoğun bakım doluluk oranını yüzde 67,1" açıklamasının doğru olmadığını belirtti.

Dr. Güleda Erensoy “Çanakkale’nin ilçeleri de dahil olmak üzere, tüm hastanelerinin Covid-19 yoğun bakım üniteleri tamamıyla doldu. Çanakkale sanayi kenti değil, şu anda turizm sezonu değil. Vaka sayılarının artmasıyla ilgili bilgiler yalnızca Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’nde var. Onlar da bizimle paylaşmıyor” dedi.

Vakalar artmaya başladıktan sonra gerekli önlemlerin alınmadığına da vurgu yapan Erensoy “Vakaların kaynağını doğru tespit edip yeteri kadar test yapılmadığını, uygun karantina yöntemlerinin uygulanmadığını düşünüyoruz. Şehrimize özel gidişatın çok kötü olduğu anlaşıldığında özel önlemler alınmalıydı.

Şehir merkeziyle ilçeler arasında ve diğer kentler arasında seyahat yasağı konulabilirdi. Salı günü pandemi kurulu toplandı ve sonrasında yeni kararlar açıklandı. Kenti daha iyiye götürecek, insanların hayatlarını kurtaracak hiçbir önlem alınmadı. Yalnızca pazar yerlerine kısıtlama getirildi. İnsanların elektriğini, suyunu ödeyip gıdasını karşılayın, borçlarını erteleyin ve tam kapanma sağlayın. İnsanlar ölmeden bu salgını bitirelim” diye konuştu.