ÇOMÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener, Çanakkale’de 110 koronavirüs hastasının olduğunu bildirdi

Çanakkale’deki koronavirüs vakalarının sayısı açıklandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener, Çanakkale’de 110 koronavirüs hastasının olduğunu açıkladı.

Çanakkaledemokrat'ın aktardığına göre, Çanakkale’de durumun şu an için sakin olduğunu ifade eden Şener, hasta sayısının artacağını söyledi. Şener ayrıca, sonraki süreçte de umutlarının bir plato çizilmesi olduğunu, eğer bu önlemlere riayet edilmezse istenilmeyen sonuçlar doğabileceğini kaydetti.

Şener’in açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Şu anda Çanakkale’de durum sakin gibi görünüyor. Vaka artış hızında iki haftalık deneyimi söyleyebiliriz. Bizim öncelikle 5-10 hasta ile başlamıştık şuan 110 civarında hastamız yatıyor, yoğun bakımlar dahil olmak üzere. Bu artışın bir süre daha devam edeceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki iki hafta daha bu artış devam edecek. Daha sonraki süreçte de bir plato çizmesi umudumuz, öyle söyleyelim. Eğer bu önlemlere riayet edilmezse istemediğimiz sonuçlar doğurabilir. Şu aşamada illerde belirli hastaneler oluşturuldu.

Ben Çanakkale’de Üniversite Hastanesinde çalışıyorum. Bu hastane pandemi hastanesi oldu. Çanakkale il merkezinde bütün koronavirüs tanısı almış bütün şüpheli hastaları biz takip ediyoruz. Ama diğer taraftan da devam etmesi gereken diğer sağlık hizmeti var. Zaten bu işin en zor kısmı da burası. Diğer sağlık hizmetini de Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi yürütüyor. Sağlık iş gücü anlamında bir burayı bir de büyük şehirleri düşünün bu gerçekten yürütülmesi zor.”