CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, "Terör örgütü propagandası yapma" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılanmasına başlandı. Suç oluşmadığı gerekçesiyle hükmü bozan Yargıtay kararına uyan mahkeme, dosyayı mütalaasını hazırlaması için savcılığa gönderdi.

Canan Kaftancıoğlu davasında mahkeme, Yargıtay’ın bozma kararına uydu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yargılandığı davada mahkeme, Yargıtay’ın bozma kararına uydu.

DHA’nın aktardığına göre İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Canan Kaftancıoğlu ve avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, Canan Kaftancıoğlu hakkında "Terör örgütü propagandası yapma" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nce suç oluşmadığı gerekçesiyle bozma kararı verildiğini belirtti.

“SUÇLARIN OLUŞMADIĞINI ANLATMIŞTIM”

Söz verilen sanık Canan Kaftancıoğlu, "Bozmaya diyeceğim yok. İşlendiği iddia edilen suçlarla ilgili ilk günden beri bu suçların oluşmadığını anlatmıştım" dedi. Kaftancıoğlu'nun avukatları Fikret İlkiz, Doğuşcan Aydın Aygün ve Ergün Özer de bozma kararına uyulmasını talep ettiler.

Mahkeme heyeti de Yargıtay 3. Ceza Dairesinin kararına usul ve yasaya uygun olduğundan uyulmasına karar verdi. Esas hakkındaki görüşü sorulan savcı, mütalaasını hazırlamak üzere dosyanın tarafına gönderilmesini istedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, dosyanın mütalaa hazırlanmak üzere savcılığa gönderilmesine karar verdi.

Duruşma, 7 Şubat'a ertelendi.

canan-kaftancioglu-davasinda-mahkeme-yargitay-in-bozma-kararina-uydu-1077802-1.