CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Diyarbakır ziyaretine öldürülen eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin vurulduğu Dört Ayaklı Minare'nin önünde konuşarak başladı. "Tahir Elçi şahsında faili meşhur ama faili meçhul bırakılmış bütün katledilenleri hem saygıyla analım" diyen Kaftancıoğlu, 14 Mayıs'taki seçimlerin yüz yılı şekillendirebileceğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi
Canan Kaftancıoğlu, Tahir Elçi'nin vurulduğu yerde konuştu: Yüz yılı inşa edeceğimiz bir seçim olacak

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bugün Diyarbakır'da temaslarda bulunuyor. Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015'te öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare’nin önünde konuşan Kaftancıoğlu, faili meçhul cinayetlerde hayatını kaybedenleri anarken 14 Mayıs'taki seçimlere ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Artı Gerçek'in haberine göre Kaftancıoğlu, Tahir Elçi’yi anarak, “Bu topraklarda Tahir Elçi şahsında faili meşhur ama faili meçhul bırakılmış bütün katledilenleri hem saygıyla analım hem de onların şahsında bir kez daha bu ülkede adalet arayışını, eşitlik arayışı, özgürlük arayışını onlardan öğrendiğimiz gibi sürdüreceğimizin sözünü verelim” dedi.

"GELECEK YÜZ YILI İNŞA EDECEĞİMİZ BİR SEÇİM OLACAK"

Seçimlere ilişkin de açıklamada bulunan Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

"Önümüzdeki seçimler güzel ülkemizin, güzel coğrafyamızın gelecek yüz yılını yeniden sağlam temellerle inşa edeceğimiz bir seçim olacak. O yüzden önümüzdeki seçimleri akıl, ahlak ve adaletten yana olanlarla aklından kötülüğü çıkarmayanların arasında olacak seçim diyorum. Ne mutlu ki bugün de Diyarbakır'da da vatandaşlarımızın duygularından, düşüncelerinden ve bakışlarından çocuklarımız için kendimizi zenginleştirmek için, vatandaşlarımızı zenginleştirmek için bir değişim istediklerini, değişimi de kendileri için değil bu güzel 86 milyon insanımız için istediklerini görüyorum.”

Konuşmasının ardından Elçi'nin vurulduğu yere karanfil bırakan Kaftancıoğlu, ilerleyen saatlerde esnaf ziyaretlerinde bulunacak, Amedspor Kulübü'nü ziyaret edecek ve STK’larla bir araya gelecek.