İlk dönem olduğu gibi bu dönemde de temel ilkeler çerçevesinde hareket ederek halkımıza hizmet edeceğiz, Çankayamıza yeni eserler kazandıracağız.  Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir!” sözünden esinlenerek adını verdiğimiz Merkez, gençlerin pek çok ihtiyacına cevap verecek.  Yeni dönemde en önemli projelerimizden  biri olan Ümit Gençlik Merkezi; bilim, kültür, sanat, edebiyat, yabancı dil, spor, […]

Çankaya’ya dev gençlik merkezi geliyor: Ümit Gençlik Merkezi

İlk dönem olduğu gibi bu dönemde de temel ilkeler çerçevesinde hareket ederek halkımıza hizmet edeceğiz, Çankayamıza yeni eserler kazandıracağız. 

Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir!” sözünden esinlenerek adını verdiğimiz Merkez, gençlerin pek çok ihtiyacına cevap verecek. 

Yeni dönemde en önemli projelerimizden  biri olan Ümit Gençlik Merkezi; bilim, kültür, sanat, edebiyat, yabancı dil, spor, teknoloji, iletişim, üretim, istihdam gibi çok çeşitli alan çalışmaları ile Türkiye’deki gençlik çalışmalarının da merkezi olacak. 22 bin 600 metrekarelik alanda ülkemize örnek bir gençlik merkezi kuracağız. 

Hep söylüyorum. Belediyeler AVM yapmamalı, işletmemelidir. Çankaya Belediyesi olarak yeni dönemde Maltepe’deki AVM’yi gençlik merkezine dönüştüreceğiz. Gençler bizim umudumuz, gençler bizlerin ümidi… O yüzden hizmete açacağımız gençlik merkezimizin adını “Ümit” koyduk. Gençler için yeni bir yaşam alanı oluşturmak adına 22 bin 600 metrekarelik bir alan üzerine kurulacak Ümit Gençlik Merkezimiz 24 saat yaşayan bir yer olacak. Merkezde 24 saat açık bin kişilik kütüphanenin yanı sıra 4 sinema salonu, tiyatro sahnesi, meslek kursları atölyeleri, kafeteryalar, spor alanları, sanat atölyeleri yer alacak. Bizler genç nesiller için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Genç arkadaşlarımıza yönelik meslek edindirme kurslarıyla istihdam edilmelerine olanak sağlayacağız. Merkez, gençlerin kendini ifade edeceği ve geleceklerini inşa edecekleri profesyonel destek sunulacak bir alan olacak. İnternet hizmeti de kesintisiz ve ücretsiz olarak verilecek. Merkezimizde kurulucak diş ünitesinde de doktorlarımız ücretsiz hizmet verecek. 

Alper Taşdelen gençlerle…

GENÇ KAFE İSTİHDAM FIRSATI SUNACAK

100’er kişilik 4 sinema salonu, 250 kişi kapasiteli tiyatro sahnesi, 24 saat açık 1000 kişilik kütüphane, üniversite sınavına hazırlanan gençlere ve tüm gençliğe rehberlik hizmeti verecek Kariyer Merkezi bulunacak. Ayrıca bünyesinde çok sayıda genç arkadaşımızın yarı zamanlı çalışarak istihdam edileceği Genç Kafe’nin yanı sıra seramik üretim, spor, sanat, dil, edebiyat, basın yayın, teknoloji alanlarında atölye çalışmaları da yer alacak. 

Gençlerle, alanları bilen üniversite toplulukları ve danışman hocalarla birlikte organize edilecek atölye çalışmaları birçok alanı kapsayacak. Sinema, tiyatro, edebiyat, müzik, resim, seramik, yabancı dil alanlarına ilave olarak spor alanlarında satranç, go, bilardo, masa tenisi, dart, parkur, e-spor gibi birçok alanda faaliyetler yürütülecek. Bu alanlar ayrıca eğitim faaliyetleri ve turnuvalara dönük çalışmaları da kapsayacak.

PROJELERLE ULUSLARARASI VİZYON

50’nin üzerinde bağımsız bölüme sahip Merkezde; gençliğin ulusal, uluslararası gençlik örgütleriyle temasını sağlayacak, öğrenci değişim programına dair çalışmalar yürütülecek ofisin yanında, projelendirme ve girişimcilik ofisi de yer alacak. Proje ve girişimcilik ofisinde, verilecek eğitimlerin yanında farklı fikir ve projelerin geliştirilerek patentinin alınması, Avrupa Birliği, KOSGEB gibi hibe ve destek programlarına dönüşmesi sağlanarak kişisel gelişim ve istihdama olanak sağlanmış olacak. 

GENÇ KART UYGULAMASI DA HAYATA GEÇECEK

Genç Kart uygulaması da bu merkezle birlikte yaşama geçecek. Gençler, Merkez’deki hizmetlerden Genç Kartla ücretsiz ve düşük bedellerle faydalanacak. Kafedeki fiyatlar da bütçelerine uygun olacak. Genç Kart ayrıca gençlere kitap, kırtasiye, market, dil ve eğitim kursları gibi birçok alanda indirimler sunacak.

Bademlidere’ye Yeniden AOÇ

Kenti rant-beton istilasından kurtarmak adına mücadele verdik, vereceğiz; böylesi bir anlayışa ve uygulamalara karşı direndik, direneceğiz. 

Yurttaşlarımızı piyasanın insafına terk etmeyeceğiz ve en geniş sosyal ve kamucu belediyecilik çalışmasını yaşama geçireceğiz.

Hiçbir ayrım yapmadan her hizmeti bütün yurttaşlarımıza ulaştırdık, ulaştırmaya devam edeceğiz. 

Kent Hakkı ile kentte üretilen değerleri kent halkının kullanımına sunmaya devam edeceğiz.

Yeni dönemimizde de Çankayamıza, Ankaramıza yaraşır çok önemli projeleri yaşama geçireceğiz. Bademlidere Şehir Parkı bunlardan biri. Burayı Atatürk Orman Çiftliği’ne benzer bir şekilde inşa edeceğiz. Bademlidere Şehir Parkı; her metrekaresi ile yeşilin, doğanın bütün güzelliklerini içerecek. Sadece Ankara’da değil ülkemin her köşesinde vatandaşlarımızın gelip göreceği, mutlu olacağı bir kent parkı olacak. 

EKOLOJİ KORUNACAK

Bademlidere Mahallesinde yer alan 750 bin m² büyüklüğündeki alanı; kendine yeten, bakım maliyetleri düşük, ekolojik döngüleri gözeten; yağmur suyu kullanımını sağlayan, ekolojik binalar barındıran, alternatif enerji kaynakları tesis eden, mevcut bitki ve hayvan habitatının korunmasını içeren sistemlere sahip yeşil alana dönüştüreceğiz. 

Yağmur sularının toprakta kalması, hızla buharlaşıp yok olmaması, erozyonun önlenmesi ve aynı zamanda toprak yapısının iyileştirilmesi amacıyla doğal bitki örtüsünde yer alan türlerle ve az su isteyen (kanaatkar) bitkilerle çeşitlendirmeyi hedefliyoruz. 

TEMATİK ALANLAR

Özel alanlarda tasarlanan bahçelerin yer alacağı Parkta, Yenilenebilir Bitkiler Bahçesi, Tıbbi Bitkiler Bahçesi, Sukulent Bahçesi, Kaya Bahçesi, Heykel ve Seramik Bahçesi, Gül Bahçesi, Kokulu Bitkiler Bahçesi gibi çeşitli tematik alanlar yer alacak. Parkta, doğa sporlarının yapılabildiği, barbekülü ve barbeküsüz piknik alanları yer alacak. Park her yaş grubundan vatandaşların yararlanabileceği ve engelli yurttaşların kullanımına uygun olarak inşa edilecek.

YENİ DÖNEMDE YENİ PROJELER

>> Atatürk Kültür Merkezi – Eskişehir Yolu

>> Kurtuluş Savaşı Müzesi – Sancak Mah.

>> Engelli Sosyal Merkezi- Balgat

>> Bilim Merkezi

>> Çayyolu Hizmet Binası

>> Adak ve Aşevi Tesisi

>> Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu (yenilenecek)

>> 8 Yeni Çankaya Evi – Karapınar, Ata, Öveçler, Kırkkonaklar, Yaşamkent, Çayyolu, Seyranbağları, Bahçelievler

>> 5 Yeni Baharevi – Bahçelievler, Seyranbağları, Karapınar, Ata, Kırkkonaklar

>> 4 Yeni Kreş – Çayyolu, Seyranbağları, Mürsel Uluç, Çiğdem

>> 2 Yeni Pazaryeri – Yaşamkent ve Mürsel Uluç

>> 2 Yeni Yüzme Havuzu- Çiğdem ve Karapınar

>> 75 bin kişiye kültür gezisi

>> 5 bin kişiye Çankaya Halk Kart

>> 3 bin öğrenciye burs

>> 750 kişilik öğrenci yurdu

>> 50 Yeni Park – Dikmen (14), Çayyolu (14), GOP-Yıldız (9), 100. Yıl – Öveçler-Balgat (9), Aşıkpaşa (1), Mustafa Kemal (2), Bademlidere (1)