CANLI BLOG | Soma davasının 3. duruşması bugün devam ediyor

301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciası Soma katliamıyla ilgili davada 3. duruşma bugün devam ediyor. Saat 09.00'da başlayan duruşmada Ramazan Doğru'nun çapraz sorgusu yapıldı. Doğru'nun sorgusunun tamamlanmasının ardından Akın Çelik'in sorgusuna geçildi.

15.30Çelik'in avukatı çanak soru soracak, çelik de hazırladığı slayt sunumu yapacak. Aileler: buraya tiyatro izlemeye gelmedik. (@sevgim_d)

15.26Sanık Akın Çelik: Ocakta böyle bir durumda acil kaçış çıkış planımız vardır. Acil çıkış planı ocağı hızlıca terketmektir. (@somaicinadalet)

15.20 Sanık Akın Çelik: Sensör değer ve saatlerinin defter kayıtlarıyla farklı olması doğaldır. (@somaicinadalet)

15.08 12 saat boyunca bir sensörde karbonmonoksit seviyesi 50ppmin çok üstünde görülmüş, ne diyorsun? Çelik: yangın verisi yoktu o sensörde. (@sevgim_d)

15.03 İşletme Müdürü olan sanık Akın Çelik'in sorgusuna geçildi.

14.33 Sanık Doğru:"Risklerden dolayı sorumluluk işl. müdürü ve altındakilerinin, benim değil. Kömürün kendiliğinden yanması Soma havzasının genel özelliği ve gerçeğidir". (@140journos)

14.40 Sanık Ramazan Doğru: arama kurtarma organizasyonu ile ilgili bir bilgim yok benim işimle ilgili değil. (@somaicinadalet)

14.26 İş güvenliğinden kısarak mı maliyeti düşürdünüz? Doğru: bilemem. (@sevgim_d)

14.20 Doğru AKP mitinglerine işçileri götürüp götürmediğine ilişkin bir soru üzerine üretim yapılan havzalardan birinin kapanmak üzere olması nedeniyle 3 bin madencinin işsiz kalma riski bulunduğunu belirterek, “2011 genel seçimleri vardı ve yeni bir maden sahasının açılması için ihale talebimiz vardı. Bu süreçte, biz 3 bin işçiyle, Ak Parti’nin Manisa’da yaptığı mitinge katıldık” dedi. (İleri Haber)

14.06 Duruşmaya Ramazan Doğru'nun sorgusuyla devam ediliyor.

12.47 Duruşmaya saat 14.00'e kadar ara verildi.

12.28 Sanık Ramazan Doğru: Ocakta bir haberleşme sistemi var mı acil durumlarda nasıl iletişim kurulur bilmiyorum. (@somaicinadalet)

12.09 Doğru:"Her vardiyada havalandırma mühendisine ihtiyaç yok, bir işçi de yapabilir". (@140journos)

11.58 Ekipbaşlarına "senin ekipten şu kadar ton bekliyoruz" deniyor muydu? Doğru: hayır. Aileler: yalan! Bir ton eksik olsa yevmiye kesiliyordu. (@sevgim_d)

11.36 Sanık Ramazan Doğru: Biz ocağı devralmadan önce Eynez ocağını dolaştık. Riskleri biliyorduk ve yönetime bildirdik. (@somaicinadalet)

10.59 Av. Atalay: üç aydır neden ocakta metan drenajı yapılmıyordu? Doğru: park teknikin TKİ ye verdiği rapordan haberimiz yoktu. (@sevgim_d)

10.28 Dünya üzerinde üç bin insanın çalıştığı başka bir mekanize sistemli ocak var mı? Doğru: çinde var. (@sevgim_d)

09.40 Eynez anormal büyürken ne önlem aldınız? Doğru: havalandırmayı yeniledik. (@sevgim_d)

09.34 Doğru: dünyanın en tehlikeli işi bu, istemesek de ölümlü kazalar oluyor. Avukat: fıtrat mı diyorsunuz. (@sevgim_d)