Hürriyet’in hükümete yakın köşe yazarı Abdülkadir Selvi, 23 Nisan akşamı Erdoğan’ın TV’lerin canlı yayınında İstiklal Marşı okuyacağını yazdı

Canlı yayında İstiklal Marşı okuyacak

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında 23 Nisan’da yapılacak etkinliklere dair bilgi verdi. Meclis Başkanı Mustafa Şentop’la görüşen Selvi, Erdoğan’ın da ne yapacağını aktardı.

Şentop’un daha önce “Balkonlarımızdan İstiklal Marşı okuyalım” şeklindeki açıklamasını hatırlatan Selvi, Erdoğan’ın 23 Nisan akşamı saat 21.00’de İstiklal Marşı okuyacağını açıkladı.

Selvi yazısının ilgili bölümünde şu ifadelere yer verdi:

“Meclis Başkanı Mustafa Şentop’la konuştum. 23 Nisan gününe özel, sadece o gün için yapılacak olanların yapılamayacağını ancak diğer etkinliklerin eylül ve ekim aylarında yerine getirileceğini anlattı. Ancak 23 Nisan 2020’de saat tam 21.00’da çok özel bir an yaşanacak. Meclis’in yüzüncü yaşına özel olarak o an televizyonlar canlı yayına geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam saat 21.00’de İstiklal Marşı’nı okuyacak. Meclis Başkanı Mustafa Şentop da aynı anda Meclis bahçesinden İstiklal Marşı’nı okuyacak.”