Cannes Film Festivali’ne ikinci erteleme

Dünyanın en prestijli etkinliklerinden Cannes Film Festivali, koronavirüs sebebiyle ikinci kez ertelendi. Haziran ayında da yapılmayacağı açıklanan festivalden gelen resmi açıklama şöyle: “13 Nisan akşamı Fransa Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından sonra 73. Cannes Film Festivali’nin haziran sonu ya da temmuz başına ertelenmesinin mümkün olmadığını anladık.

Bu yıl Cannes Festivali’nin orijinal şeklinde düzenlenmesinin çok zor olacağını düşünüyoruz. Yine de dün akşamdan beri Fransa ve yurt dışındaki profesyonellerle birçok görüşme yapmaya başladık. Film sektörünün taşıyıcı sütunlarından biri olan Cannes Film Festivali’nin o veya bu şekilde 2020 yılı içinde Cannes’da gerçeğe dönüştürülmesi konusunda hemfikir.”

Geçen hafta Variety dergisine konuşan festival direktörü Thierry Frémaux festivalin sanal ortamda yapılmasının doğru olmayacağını, festivalin ruhuna aykırı olduğunu söylemişti. 1946’dan bu yana düzenlenen Cannes Film Festivali tarihinde sadece 1968 yılında, ülke çapında çıkan öğrenci ayaklanmaları sırasında iptal edilmişti.