Erdoğan, Cübbeli Ahmet’le görüşmüş, ‘İslam coğrafyası’nda yaşanmakta olan sorunlar üzerinde. Birlikte fotoğraf da çektirmişler ve birbirlerine pek yakışmışlar.

Cübbeli, buluğ çağına eren kızlar okula gitmemeli diyen bir insanlık düşmanı; fotoğraf partnerinin yaptıklarının binde birini yazsam, hakkımda binlerce ‘hakaret’ ve ‘terör’ davası açılır.

Bunların görüşmesinden üç gün sonra, Cansel intihar etti: Buluğ çağını geçmiş, ama hâlâ okula gidiyor; öyleyse tacize de, tecavüze de, direndiği takdirdeyse katledilmeye müstahak.

Tacizci, tecavüzcü ve katillere verilen cezalar ‘caydırıcı’ olmalıymış; ama, azmettiriciler, teşvikçiler, koruyucular aynı karede, manen el ele.

Adam, komşunun 9 yaşındaki kız çocuğunu evine çağırıp taciz etmiş; 9 yılın üzerinde hapis cezası almış; ama iyi hal ve ifadesindeki samimiyet göz önüne alınıp, serbest bırakılmış; üstelik de 72 yaşındaymış: 22 yaşında olsaydı, tacizciliği daha mı meşrû olacaktı?

Erdoğan’ın candaşı, yoldaşı, has adamı, uğruna gözyaşı döktüğü Mursi adlı maskara kim? Amerikan pasaportlu ‘Müslüman Kardeş’, 9 yaşındaki kızların evlendirilmesini parlamentoda yasallaştırmak için bir yerlerini yırtmıştı; ama, Mısır’da bile bunu başaramamıştı ve de beni kahreden, Berkin’in anasını yuhalayan canilerin ülkesinde bunu başarabilecek olduğunu düşünüyor olmam.

Utanmaz yüzsüzlerden en cilalısı, evvelsi gün çıktı ‘İhvancı’lardan ‘en demokratik siyasal hareket’ diye bahsetti: Heriflerin topu, “ölmüş kadınla 6 saat mi yoksa 8 saat mi ilişkiye girilir”i parlamentoya getirmeye kalkan meczup caniler; bizimkinin sevgili ‘rabia’cıları.



Biz insanların karşısındaki cephe, maşallah pek parlak ve ehl-i namus bir cephe: Erdoğan’ın ‘duce’liğinde Sedat Peker, Perinçek ve de en manevî yoldaşları olarak, Cübbeli.

Başlarındaki soytarı ölünce Cumhuriyet’e ‘ulusal yas’ ilan ettirilen Vahhabî-Suudîler, yamyam, hem de kelimenin gerçek anlamında: Müftüleri, aç kalan kocanın karısını yiyebileceği fetvasını verdi, hem de bu yenilerde. Kadınlara, tek başına sokağa çıkmak, araba kullanmak ise, tabiî ki yasak: Cübbeli’nin ‘hem-foto’sunun, kendileriyle birlik olup Suriye’ye demokrasi getireceğim diye milyonlarca hayatın yok edilmesine yol açtığı yaratıklar, işte bunlar.

Sömürge ordusu çavuşluğundan önce, Genelkurmay, sonra da devlet başkanlığına kendi kendini terfi ettiren Uganda diktatörü İdi Amin de, iktidardan devrilince işte bu Suudîlere sığınmış ve de pek meraklısı olduğu saraylarının derin dondurucularından taze kesilmiş genç kız memeleri çıkmıştı: Cübbeli, Erdoğan ve Suudî ittifakı, öyle hafife alınacak bir ittifak olmadığı gibi, bunların iktidarının sadece 8 yılında bile kadın cinayetlerinin tam yüzde bin dört yüz, yani on dört kat artmış olması, hiç de tesadüf değil.

Cansel, işte bunların iktidarında ölüme gönderildi, iş kazası dedikleri 17 bini aşkın iş cinayetinde olduğu gibi. Bunların Millî Eğitim Bakanı da, Cansel için de, 17 bin işçi için de gösteriş yapıp dikkatleri kendi üzerlerine çekmek için kendi kendilerinin ölümlerine yol açtıklarını ileri sürebilir: Ne güzel şey (herhalde), utanmayı unutmuş veya belki de hiçbir zaman öğrenmemiş olmak.

‘İkinci Ankara katliamı’yla ilgili olarak da şunu söyleyip bitirelim: Reyhanlı patlamalarından hemen sonra, bunların, bir iki gün sonra Obama’yı Suriye’ye doğrudan müdahaleye ikna etmek üzere Amerika’ya gidecek olan Erdoğan’ın “eli bayağı güçlendi” diye ellerini ovuşturduklarını hiç mi hiç unutmuyorum.