Cansız bedeni bulunan kadın katledilmiş
Dilara Yıldız'ın ailesi adalet talep ediyor. (Fotoğraf: DHA)

Kadınlar dün cinayetlerin önlenmesi için meydanlara çıkarken erkek şiddeti son bulmuyor. Kocaeli'nin Körfez ilçesinde önceki gün cansız bedeni bulunan 29 yaşındaki Sarah Alı Shareef'in öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da, 24 yaşındaki G.M. adlı kadın hakkında uzaklaştırma kararı bulunan A.M. tarafından saldırıya uğradı. Kadın olay anında KADES uygulamasından yardım talep etti. Saldırgan gözaltına alındı. İstanbul Tuzla’da ocak ayında öldürülen avukat Dilara Yıldız cinayeti duruşması Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görüldü. Katil Oktay Dönmez, “Kötü niyetli biri olsam İstanbul'un her yeri dağ orman. Gider orada bir yerde öldürürdüm" sözleriyle kendisini savundu. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Sanığa ait telefon ve sim kartların incelenmesi için bilirkişiye gönderilmesine ve sanık Dönmez'in akıl sağlığının yerinde olup olmadığını öğrenilmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi. Ayrıca mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Dilara Yıldız'ın annesi Elvan Akyel, "Benim çocuğum haksız yere öldürüldü. Herkesin gözü önünde. Orada kurtaracak çok kişi vardı. Benim çocuğumu kimse kurtarmadı" dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Dönmez'in 10 Ocak tarihinde Tuzla'da bir kafede Dilara Yıldız'ı öldürdüğü anlatılıyor. İddianamede Dönmez'in "Canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürme", "Silahla yağmaya teşebbüs", "Konut dokunulmazlığını ihlal etme", "Hürriyetinden yoksun kılma", "Ruhsatsız silah bulundurma" ve "Silahla tehdit" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 36 yıl 3 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.