Muğla’da kaybolduktan üç gün sonra kanalda cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın katledilmesiyle ilgili ilk duruşma yarın Fethiye Adliyesi’nde görülecek

Cansu Kaya’ya adalet çağrısı

ZEYNEP YÜNCÜLER

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre sadece 2015 yılında katledilen kadın sayısı 184. Geçen 14 Haziran’da katledilen o kadınlardan biri de Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde yaşayan Cansu Kaya olmuştu. Kaya, çalıştığı restorandan ayrıldıktan sonra kaybolmuş ve aradan geçen üç günün sonunda ise 18 yaşındaki genç kadının cansız bedeni Dalyan kanalının Çandır Geçişi mevkiinde su üzerinde bulunmuştu. Kaya’ya yapılan ilk otopside, cinsel istismar bulgularına da ulaşılmıştı. İş yeri ve mobese kameralarının incelenmesinin ardından Maraş Mahallesi Sağlık Ocağı Sokağı’nda Kaya ile yolda yürürken görülen restoranda garson olarak çalışan N.D. ile lise öğrencisi M.P.Ç. gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Cumhuriyet Savcısı Sadullah Gümüş tarafından hazırlanan iddianamede yer alan deliller üzerine iki zanlı ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanacak. İlk duruşma yarın saat 09.30’da Fethiye Adliyesi’nde görülecek.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural ve Genel Sekreteri Gülsüm Önal, Kaya’nın ilk duruşması için BirGün üzerinden çağrıda bulundu.

Sanem Deniz Kural: Bu davanın asla peşini bırakmayacağız. Diğer katledilen kadın arkadaşlarımızın dava süreçlerini takip ettiğimiz gibi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak Cansu’nun davasının da yakından takipçisi olacağız. 1 Eylül 2015 günü ilk duruşma gününe adaletin yerini bulması için, Cansu için, katledilen tüm kadınlar için herkesi Fethiye Adliyesi’ne bekliyoruz.

Gülsüm Önal: Özgecan ile nasıl canımız yandıysa, Cansu kardeşimiz için de öyle oldu. Cansu’nun nezdinde 1 Eylül 2015 günü tüm kadınları yaşam haklarını sahiplenmeye Fethiye’ye çağrıyoruz.