Çavuşoğlu: Çekya'ya nota verdik

Çekya'da görülen mahkemede PYD’nin eski eş başkanı Salih Müslim'in serbest bırakılmasının ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada "Ona rahat yok, ensesindeyiz. Çekya'ya nota verdik" dedi.

Çavuşoğlu, "Dışişleri, Adalet ve İçişleri Bakanlıkları olarak Çekya'ya notamızı verdik. Girişimlerimizi yaptık, iade talebinde bulunduk. Ancak mahkeme bu kararı verdi. Bu işin peşini bırakmayacağız. İster FETÖ, ister PKK olsun. Türkiye bir şekilde onların tepesine binecektir. Nereye, hangi ülkeye giderse gitsin peşini bırakmayacağız. Zaten kırmızı bülten de var. Müslim kararı hukuk açısından skandal. Hukuku ayaklar altına alan skandal bir karar. Bizim için Salih Müslim bir teröristtir, bir terörist elebaşıdır. Bu gerçeği hiçbir şey değiştiremez." açıklamasında bulundu.

Prag'da bugün hakim karşısına çıkarılan PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim serbest bırakıldı. Ankara Müslim'in Türkiye'ye iadesini talep ediyordu.

Hakkında 3 yakalama kararı var

PYD'nin eski eşbaşkanı Salih Müslim hakkında 17 Şubat 2016'da Ankara Merasim Sokak'ta 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili geçen yıl Kasım ayında yakalama kararı çıkarılmış ve kırmızı bültenle arama talebi Interpol'e gönderilmişti.

Müslim hakkında, 2016 yılı Mart ayında Kızılay Güvenparkı'ta 38 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı ve 1 Şubat'ta Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Anadolu İhtisas Vergi Dairesi'nin önündeki bombalı saldırıyla ilgili de yakalama kararı çıkarıldı.