Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile düzenlenen ortak basın toplantısında, "Atılan bazı adımları da memnuniyetle karşıladığımızı söylüyoruz, yani yok saymıyoruz. Ama henüz atılması gereken çok adım var" dedi.

Çavuşoğlu ile İsveç Dışişleri Bakanı'ndan ortak basın toplantısı: "Atılması gereken çok adım var"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström'le Ankara'da gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Billström ile daha önce NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Bükreş'te bir araya geldiğini anımsatan Çavuşoğlu, yeni İsveç hükümetinin Türkiye'yle ilişkilerini daha da geliştirmek istediği yönünde siyasi iradesini gördüklerini ve bunu takdirle karşıladıklarını, İsveç-Türkiye ilişkilerinde karşılıklı temasların giderek arttığını söyledi.

İki ülke liderlerinin bir araya geldiğini, teknik ve siyasi görüşmelerin devam ettiğini ve karşılıklı çeşitli ziyaretlerin olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, teknik ve siyasi düzeyde ilişkileri gelecekte de sürdüreceklerini belirtti.

Çavuşoğlu, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin önemine işaret ederek, "2. JETCO (Ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu) Toplantısını da önümüzdeki süreçte gerçekleştirme konusunda prensip anlaşmasına vardık" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson'ın da ocak ayında Türkiye'yi ziyaret edeceğini ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'la tüm süreçleri ele alacaklarını aktardı.

"İŞBİRLİĞİ YAPMAMIZ GEREKİYOR"

Bakan Çavuşoğlu, terörle mücadelede İsveç'ten destek beklediklerini yineleyerek, şöyle devam etti:

"Müttefik olmak istediğiniz bir ülkenin güvenlik endişelerini de anlamanızı bekliyoruz. Ayrıca terörle mücadelede de çifte standarda düşmeden hep birlikte işbirliği yapmamız gerekiyor. Sizlerin açıklamalarınızda görüyoruz ama somut adımlarda da net bir şekilde görmek istiyoruz. Atılan bazı adımları da memnuniyetle karşıladığımızı söylüyoruz, yani yok saymıyoruz. Ama henüz atılması gereken çok adım var. Önemli adım var."