Çavuşoğlu'ndan ABD'ye: 'Sizin ikiyüzlülüğünüzü çok biliriz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı ülkelerin Afrin operasyonu için 'Afrin'le sınırlı kalın' taleplerine sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Sınırlı olun derken, kastın 'Sadece Afrin'le sınırlı kalın, Afrin'in dışına girmeyin' derseniz o da bizim için geçersizdir. Terör, tehdit ister Afrin'den, ister Sincar'dan, ister Kandil, ister Membiç'ten, isterse Fırat'ın doğusundan gelsin, nereden gelirse gelsin terör örgütüne müdahale ederiz, onu yok ederiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da Kepez Belediyesi tarafından Kütükçü Mahallesi'nde yaptırılan 52 yataklı Şefkat ve Huzurevi'nin açılışını yaptı.

'ULAŞMAMIZ GEREKEN KIZILELMA VAR'

Törende, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, protokolün ön sırasında yer ayrılan huzurevi sakinlerinin tek tek elini öptü. Konuşmasında Türkiye'nin hedeflerinin daha başında olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, "Çünkü ulaşmamız gereken büyük hedefler var. Ulaşmamız gereken bir hedef var, Kızılelma var. Bir de bu hedeflere giderken önümüzde engeller var. O hedeflere ulaşmak için çok çalışacağız, o engelleri, zincirleri kırmak için dimdik ayakta güçlü duracağız" ifadelerini kullandı.

'SİZİN İKİYÜZLÜLÜĞÜNÜZÜ ÇOK BİLİRİZ'

Türkiye'nin sivillere yönelik hassasiyetini hiçbir zaman yitirmediğini belirterek, bu konuda hatırlatma yapmaya kalkanlara tepki gösteren Çavuşoğlu, şöyle dedi:

"Üstelik kim hatırlatıyor. Irak'ta, Irak'ı işgal ettikten sonra çıkan fotoğrafları, videoları gördük. O insanları soyundurup, üstündeki elbiseleri çıkarıp da işkence edenleri gördük biz. Sen hâlâ bana insani konuları hatırlatırsın. Sivillere yaptığınız işkenceler tarihte yazıyor, biliyor, biz de biliyoruz. Senin Afrika'da birçok ülkede o insanlara yaptığın zulmü, tarih de yazdı ben de biliyorum. Sen hangi hakla bana sivil ve insani konuları hatırlatıyorsun. Daha bugün dünyanın her yerinde Müslümanlara zulmediyorlar, Myanmar'da başka yerde Müslümanlara zulmederken susuyorsun da terör örgütüne yaptığımız bir müdahaleden doğrudan rahatsızlığını belirtmiyorsun ama insani, sivil konularda Türkiye'ye ders vermeye çalışıyorsun. Biz sizin ikiyüzlülüğünüzü çok biliriz. Geçmişinizi de çok biliriz."

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine de tepki gösteren Bakan Çavuşoğlu, "Kılıçdaroğlu ne diyor? Neredeyse Amerika haklı demeye getiriyor. Şu milletin birliğinin, beraberliğinin tesis edildiği zamanda bile kerhen de olsa operasyona destek verdiğin ortamda bile şu milli ruhu bozacak davranışlardan kaçın. Bakıyoruz, son günlerde attığımız adımlardan da ilişkileri geliştirmemizden de çok rahatsız. Türkiye'nin yararına olan her şeyden rahatsız olan bir ana muhalefet partisi ve onun genel başkanı vardır. 'Allah ıslah etsin' dedi vatandaşımız, ben diyecektim. Allah başımızdan eksik etmesin diyeceğim ama siz anladınız onu. Çünkü bu partinin içinde DHKP-C'liler var. DHKP-C, PKK bugün beraber. İdeolojileri de beraber. Bu partinin içinde PKK sempatizanı olanlar da var. Bunu söylediğimde de kızıyorlar, bağırıp çağırıyorlar. Dava aç, benim hakkımda dava aç, ön seçimde kimlerin nasıl girdiğini de biliyoruz. Bir partinin iç işlerine karışmıyoruz ama bir partinin içine DHKP-C'li giriyorsa o zaman güvenlik meselesi haline geliyor" diye konuştu