Kuzey Kıbrıs'ı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz’deki sondaj meselesine ilişkin olarak, “AB ve BM hakça paylaşım konusunda gerekli adımları atmalıdır” dedi.

Çavuşoğlu'ndan sondaj açıklaması: AB ve BM hakça paylaşım için gerekli adımları atmalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu, Başkent Lefkoşa’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Tatar ile birlikte basın açıklaması yapan Çavuşoğlu’nun gündem maddelerinin biri de Doğu Akdeniz’deki sondaj meselesiydi.

Çavuşoğlu, konuya ilişkin olarak, “AB ve BM hakça paylaşım konusunda gerekli adımları atmalıdır” dedi.

"YOKSA BİZ GEREKLİ ADIMLARI ATARIZ"

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Rum yönetiminin Enerji Bakanı'nın 'sondaj çalışmalarına başlayacağız' açıklamasına ilişkin soruya, “Hakça olmayan her adıma karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve KKTC atacaktır. Bunu daha önce de söyledik. Sondaj gemilerimizi sahaya sürdük ve çalışmalarımızı yaptık ve devam ettiriyoruz. Hakça paylaşım konusunda BM ve AB gerekli adımı atmalıdır. Yoksa biz gerekli adımı atarız. Bundan kimsenin endişesi ve tereddütü olmasın. Barış istiyorlarsa Cumhurbaşkanımızın konferans teklifi masadadır. Hakça paylaşım teklifi masadadır. Bu çerçevede adım atarlarsa sorun yok” şeklinde yanıt verdi.

TATAR: KIBRIS ESKİ KIBRIS DEĞİL

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise şunları kaydetti:

“Kıbrıs'ın eski Kıbrıs olmadığını, Doğu Akdeniz'in eski Doğu Akdeniz olmadığını, Türkiye ile KKTC'nin ilişkilerinin daha önemli hala geldiğini göstereceğiz. Türkiye'nin desteğine teşekkür ediyorum. Tüm dünyaya haklılığımızı anlatmaktır. Ben her platforma gidiyorum, her platformda anlatıyorum. Bizim isteğimiz müzakere yolu ile Kıbrıs'ta iki devletli durumu sağlayabilmektir. Sayın Bakanım çok teşekkür ediyor, hoş geldin diyorum.”