Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye ile ilk temasa ilişkin yaptığı açıklamada Şam ile ikinci görüşmenin ocak ayının ikinci yarısında yapılabileceğini söyledi.

Çavuşoğlu'ndan Suriye ile temasa ilişkin açıklama: İkinci görüşme için tarih verdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brezilya'nın yeni devlet Başkanı Duda'nın yemin törenine katılmak için gittiği Brezilya'da açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Suriye ve Rusya ile yapılan üçlü bakanlar toplantısına ilişkin olarak ikinci bir görüşmenin yapılabileceğini ifade etti.

"Hazırlıkları iyi yapalım, ne zaman hazırsak o zaman iyi olur" diyen Çavuşoğlu, görüşme için ocak ayının ikinci yarısına işaret etti.

Çavuşoğlu, gazetecilerle konuşmasında Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktardı. Görüşmede ilk olarak yeni yıl tebriklerinin edildiğini sonrasında ise Lavrov'un üçlü görüşmeyi sorduğunu aktardı. Görüşmede Lavrov'un ocak ayının ikinci haftasının uygunluğun sorduğunu ve Çavuşoğlu'nun buna olumlu dönüş yaparak mümkün olabileceğini söylediği aktarıldı.

Görüşmenin yerinin nerede olacağının belli olmadığını belirten Çavuşoğlu, Moskova dışında üçüncü bir ülkede de görüşmenin olabileceğini ifade etti.

"SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNUYORUZ"

Suriye basınında yer alan "Türkiye'nin Suriye topraklarından çıkabileceğine dair" iddialara ilişkin soruya ise Çavuşoğlu "Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Bunu başından beri de bu netlikte paylaştık. Ancak orada bir boşluk oluşmasına, o boşluğu da terör örgütlerinin doldurmasına hiçbir şekilde müsama gösteremeyiz" diye konuştu.

Brezilya'daki ikili temasları da aktaran Ersoy, Bakan Çavuşoğlu'nun Gabon ve Guetemala Dışişleri bakanları ile görüşeceklerini, yeni atanan Brezilyalı mevkidaşı ile de bir yüzyüze görüşmesi olduğunu aktardı.

Duda'nın yemin törenine katılması beklenen Ukrayna Başbakan Yardımcısı ile de görüşeceği belirtilen Çavuşoğlu'nun yarın da Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile de bir araya geleceği ifade edildi.