Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya ile petrol enerjisi ve hidrokarbonlar alanında mutabakat muhtırası imzaladıklarını söyledi.

Çavuşoğlu: Türkiye ve Libya arasında hidrokarbon alanında muhtıra imzalandı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Libya arasında hidrokarbon alanında mutabakat muhtırasının imzalandığını açıkladı.

Çavuşoğlu gaz alanında da bir mutabakat muhtırası üzerinde çalışıldığını ve bugün onun da imzalanmasının beklendiğini söyledi.

Libya Dışişleri Bakanı Najla Mangoush ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, "Akdeniz’i tüm kıyıdaş ülkelerin hakça yararlandığı barış denizine dönüştürme hususunda da kararlılığımız tamdır" ifadelerini kullandı.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Libya Dışişleri Bakanı Najla Mangoush/AADışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Libya Dışişleri Bakanı Najla Mangoush/AA

Libya al-Ahrar ve February Channel da dahil olmak üzere bazı Libya yayın organları da iki ülke arasında gaz ve petrol alanında iki mutabakat muhtırası üzerinde anlaşıldığını bildirdi.

Libya ziyaretinde Çavuşoğlu’na Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş da eşlik etti.

AA