Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilere yönelik yaptığı açıklamada  "Biz 'Ege'nin iki yanında komşuluk haklarına saygı duyalım' derken Yunan hala kaşımaya, kaşınmaya devam ediyor. Yunanistan'a söylüyoruz. Başkalarının maşası olmayın. Tahriklere devam etmeyin çünkü Türkiye'nin dostluğu kadim, husumeti vahimdir. Bunu da aklınızdan çıkarmayın" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu: Yunan hala kaşınmaya devam ediyor, başkalarının maşası olmayın
Fotoğraf: DHA

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerinin ardından Türkiye ile Yunanistan arasındaki ipler gerilmeye devam ederken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu.

Haymana Kaymakamlığı, Haymana Belediyesi ve Ankara Üniversitesi'nin organize ettiği '101'inci Yılında Sakarya Meydan Muhaberesi ve Haymana Sempozyumu' açılışında konuşan Çavuşoğlu, "Komşumuz Yunanistan'a uyarıdır" diyerek "Herkes aklını başına alsın. Özellikle Yunanistan'a söylüyoruz. Başkalarının maşası olmayın. Tahriklere devam etmeyin çünkü Türkiye'nin dostluğu kadim, husumeti vahimdir. Bunu da aklınızdan çıkarmayın" diye konuştu.

Çavuşoğlu, "Kadim Türk yurdu Anadolu'yu Yunan mezaliminden kurtardığımız yer burasıdır. Bugüne geldiğimizde biz, 'Ege'nin iki yanında komşuluk haklarına saygı duyalım' derken Yunan hala kaşımaya, kaşınmaya devam ediyor. Başkalarının hesabına maceraya atılırsanız geçmişte olduğu gibi bugün de sonuçlarına katlanırsınız. Bu, komşumuz Yunanistan'a bir uyarıdır. Yıllar sürmüş savaşlardan yorgun düşmüş Türk ordusu, milletiyle ve imanıyla bu büyük imtihanı başarıyla vermiştir. Bugün şartlarımız bambaşka ama aynı sarsılmaz imana sahibiz" ifadelerini kullandı.

NE OMUŞTU?

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ipler, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma. Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerinin ardından gerilmişti. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise tek cümleyle “Hayır Sayın Erdoğan" yanıtını vermişti.