Atina ile yaşanan adalar gerilimiyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Yunanistan’ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek, Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Yunanistan’a diyoruz; arkanızda kim var ona bakmayın, karşınıza kimi alıyorsunuz ona bakın” dedi.

Çavuşoğlu: Yunanistan’ın bize saldırması demek, beynini peynir-ekmekle yemesi gibi bir şey

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da SETA tarafından düzenlenen Ege ve Doğu Akdeniz'de Türk Dış Politikası panelinin açılış konuşmasında açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'ın izlediği siyaseti eleştiren Çavuşoğlu, başta Dışişleri Bakanı Nikos Dendias olmak üzere ülke yetkililerinin Türkiye aleyhine konuştuğunu söyledi.

“Verdiğimiz yanıtlar Yunanistan'ı çileden çıkardı” ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, bu yanıtlar ile “Atina'nın propagandasının çöktüğünü görmeye başladığını” dile getirdi.

Çavuşoğlu, “Yunanistan sahte fotoğraf ve bilgiler ile bize çamur atmaya kalkıştı. Biz de belgeler ile bunlara yanıt verdik” dedi.

Yunanistan'ın azınlıkların hak ve özgürlüklerini ihlal ettiğini öne süren Çavuşoğlu, “AİHM kararlarını uygulamıyorlar” değerlendirmesini yaptı.

“GÜNEY KIBRIS HARİÇ HERKESLE İŞBİRLİĞİ YAPARIZ”

Çavuşoğlu, “Bizi kıyılarımıza hapseden oldubittiyi kesinlikle kabul etmiyoruz” diyerek Yunanistan'ın hava sahası iddiaları için “Ayrı bir garabet” yorumunda bulundu.

“Güney Kıbrıs Rum Yönetimi hariç herkes ile iş birliği yapmaya hazırız” diyen Çavuşoğlu “KKTC'nin haklarını yok sayacak şekilde hareket etmemiz ve başkalarının hareket etmesine izin vermemiz mümkün değildir” mesajını verdi.

“TÜRKİYE’Yİ KARŞILARINA ALMAK NE DEMEK, BİLİYORLAR”

Çavuşoğlu, Yunanistan ile adalar gerilimi ile ilgili ise “Türkiye'yi karşılarını almak ne demek biliyorlar” yorumunu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yunanistan’ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek, Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Yunanistan’a diyoruz; arkanızda kim var ona bakmayın, karşınıza kimi alıyorsunuz ona bakın.”