ORHAN Yılmazkaya ile "çay içtiği" gerekçesiyle tutuklanan hidrosefali hastası Mehmet Yeşiltepe'nin sağlık durumu gün geçtikçe ...

ORHAN Yılmazkaya ile "çay içtiği" gerekçesiyle tutuklanan hidrosefali hastası Mehmet Yeşiltepe'nin sağlık durumu gün geçtikçe kötüleşiyor. Adli tıp uzmanları tarafından yapılan incelemeye göre; Yeşiltepe özenli bir tedavi sürecine ihtiyaç duyuyor. Avukatları ise, tedavinin cezaevi koşullarında gerçekleşemeyeceği için Yeşiltepe'nin serbest bırakılmasını istiyor.
Devrimci Hareket Dergisi çalışanı Mehmet Yeşiltepe 27 Nisan 2009'de evinden sabah 05.30’da İstanbul Emniyetine bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerin baskını sonucu 3,5 saatlik ev aramasından sonra gözaltına alındı.
Polisler, gerekçe olarak Yeşiltepe'ye "Devrimci Karargâh'a yönelik Bostancı'da yapılan baskında hayatını kaybeden Orhan Yılmazkaya ile bağlantısı olmasını" gösterdi. Mehmet Yeşiltepe üç aya yakın bir süredir hapishanede ve beyinde su toplaması olarak bilinen hidrosefali rahatsızlığı nedeniyle ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya.

ADLİ TIPÇILAR RAPOR HAZIRLADI
Uzmanlar tarafından yapılan inceleme ise hapishanede bulunan Yeşiltepe'nin sağlık durumunun gün geçtikçe kötüleştiğini gösteriyor. Cezaevine girmeden önce doktor kontrolünde bulunan Yeşiltepe'nin sağlık durumunun incelenmesi için yakınları tarafından İstanbul Tabib Odası'na, başvuruda bulunuldu. İstanbul Tabip Odası'nın (İTO) talebi üzerine İstanbul Üniversitesi'nden Adli Tıp Uzman Doç. Dr. A. Çoşkun Yorulmaz ve Haydarpaşa Numune Hastanesi'nden Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tayfun Hakan, Yeşiltepe'nin sağlık durumu hakkında inceleme yaptı. Uzmanlar tarafından Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bulunan Mehmet Yeşiltepe sağlık durumu hakkında yapılan incelemenin ardından bilimsel bir mütalaa hazırlandı.

UZMANLAR: ÖZENLİ TEDAVİ GEREKİYOR
İnceleme sonucunda uzmanlar Yeşiltepe'nin yaşamsal nedenlerden dolayı özenli bir tedavi sürecine tabi tutulması gerektiği tespitinde bulundu. Mehmet Yeşiltepe sağlık durumu hakkında verilen mütalaada şu ifadelere yer verildi:
"Hastanın tüm tıbbi belgeleri değerlendirildiğinde, norolojik şikâyetlerine yol açan patalojinin saptanması ve ilgili tedavilerin planlanması gerektiği, ortaya çıkacak norolojik bulgular yaşamsal öneme sahip olabileceğinden, ilgili takip ve tedaviler için özenli bir sürecin zorunlu görüldüğü kanaatine varılmıştır."

HİDROSEFALİ HASTALIĞI ARTTI
Hapishanede fenalaşan Mehmet Yeşiltepe'nin kaldırıldığı Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde yapılan inceleme de, Yeşiltepe'nin hidrosefali hastalığının belirgin derecede arttığı yönünde tespitler yer alıyordu. Yeşiltepe'nin avukatları ve yakınları ise özenli tedavi sürecinin cezaevi koşullarında yerine getirilemeyeceği için, Yeşiltepe'nin serbest bırakılmasını istiyor. BirGün

ÖDP: Tutuklular yok ediliyor
ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Ulusaler, yazılı açıklamayla hapishanelerdeki ilerlemiş ölümcül hastalıklara karşı yaşam savaşı veren yurttaşların durumuna dikkati çekti. Ulusaler, söz konusu tutukluların, başta Adalet Bakanlığı olmak üzere Cumhurbaşkanı, iktidar partisi ve muhalefetin topluca vurdum duymazlığı sonucu her gün birer birer yok edildiğini ifade etti. İHD Ankara Şubesi üyeleri, Adalet Bakanlığı önünde bir araya gelerek hapishanelerdeki hasta tutukluların serbest bırakılmasını istedi.
Görkem İzmirli-Melis Ciddioğlu, Ankara