Atılım gazetesine “suç ve suçluyu övmek” suçundan açılan davanın ilk duruşması dün Fatih 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya ve Deniz Gezmiş'i...

Atılım gazetesine “suç ve suçluyu övmek” suçundan açılan davanın ilk duruşması dün Fatih 2. Asliye Ceza Mahkemesi"nde görüldü. Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya ve Deniz Gezmiş"i "terörist" olarak niteleyen iddianame, Ağır Ceza Mahkemesi"ne gönderildi.

Mahkemeye sunulan iddianamede, 68 ve 71 devrimci kuşağının gençlik önderleri "terörist"", yaptıkları eylemleri "terör eylemleri" olarak belirtildi. Dava hakkında görevsizlik kararı verildi ve dosya Ağır Ceza Mahkemesi"ne gönderildi.

Gazetenin 211. sayısının Gündem köşesinde yayınlanan “İbo Mahir Deniz, zafere kadar izinizdeyiz” başlıklı yazı nedeniyle açılan dava Fatih 2. Asliye Ceza Mahkemesi"nde başladı. Yazıişleri Müdürü Sibel Bulut duruşmada hazır bulunurken, İddianemeyi hazırlayan savcı, "terörist" olduklarını iddia ettiği Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya"nın yazıda övüldüğünü belirtti, eylemlerinin ise "terör eylemi" olduğunu ileri sürdü.

Savcı, Asliye Ceza Mahkemesi"nde görülen dava hakkında görevsizlik kararı verilmesini, ve dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi"ne gönderilmesini istedi.

Mahkeme heyeti de savcının isteğini kabul ederek dosyası Ağır Ceza Mahkemesi"ne gönderdi. Birgün