Rize'de mevsimlik işçiler, kadro sözü tutulmayınca AKP Rize İl Başkanlığı'nın önünde toplandı. İl Başkanı ile görüşmek isteyen işçilere polis müdahalesi sonrasında iki işçi gözaltına alındı.

Çaykur işçileri kadro sözünü tutmayan AKP’nin kapısına dayandı: 2 işçi gözaltına alındı

Rize'de Çaykur işçileri kadro sözü tutulmayınca bugün (22 Haziran Perşembe) AKP Rize İl binasını önünde toplandı. AKP İl Başkanı Hikmet Ayar ile görüşmek isteyen işçilerin talebi kabul edilmedi. AKP il Başkanlığı'na gelen polis ise iki işçiyi gözaltına aldı.

kuzeyteve.com'dan Gençağa Karafazlı'nın haberine göre bir grup işçi bugün AKP Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ile görüşmek için AKP Rize İl Başkanlığı'na gitti. AKP'lilerin  işçileri içeri almak istememesi üzerine tartışma yaşandı. Yaşanın tartışmanın ardından partililer polise haber verdi kısa sürede olay yerine onlarca polis geldi.

Polis yapılanların yasak olduğunu, savcılığın emri olduğunu parti il binasının derhal boşaltılmasını istedi. İşçiler bu duruma tepki göstererek yöneticilerle görüşme taleplerini yineledi. Polislerin müdahalesi sonrası işçiler AKP il binasından zorla dışarıya çıkarıldı. Yaşanan arbedede ise Mesut Öksüz ve Fatih Yılmaz adlı işçiler gözaltına alındı.

İfadeleri için Rize İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen ve hala gözaltında tutulan iki işçinin arkadaşları Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

İşçiler arkadaşlarının serbest bırakılana kadar emniyetin önünden ayrılmayacağını söyledi. İşçiler ayrıca kadro taleplerini seslendirmeye mücadele etmeye devam edeceklerini topluca üyesi oldukları Öz Gıda-İş Sendikası'ndan da istifa edeceklerini söyledi.