ÇAYKUR işçisi kadro istiyor

HABER MERKEZİ

Mevsimlik ÇAYKUR işçileri ve çay üreticileri DİSK Gıda-İş ile birlikte seslerini duyurabilmek için bugün Rize 15 Temmuz ve Demokrasi Meydanı’nda kitlesel bir basın açıklaması yaptı. Mevsimlik işçiler adına konuşan Sevim Lokumcu, “Emekliliği hak edeceğimiz prim gün sayısına ömrümüz yetmiyor. Dışarıdan prim yatırmaya da ekonomik gücümüz yok. İnsanca yaşamak, insanca çalışmak, insanca ücret istiyoruz, kadro istiyoruz” dedi.


ÇAYKUR'da mevsimlik işçi olarak çalışan Sevim Lokumcu, ÇAYKUR işçileri adına yaptığı açıklamada, kurumda çalışan mevsimlik işçilerinin alın terinin verilmediğini söyledi. Lokumcu şöyle konuştu: "Bizler, adı üzerinde ÇAYKUR'un mevsimlik işçileriyiz. Çalışma hayatımız sezonluk ama yaşamın ağır şartlarını omuzlarımızda yıllardır taşıyoruz. Mevsimi geldiğinde ÇAYKUR işçileri olarak üretime hazır olduk. Yoğun mesailer içerisinde ülke tarımına ve ekonomisine katma değerler sunduk. Yılda en fazla beş buçuk ay çalıştırıldık, geri kalan süre boyunca işsiz kaldık, ücret alamadık. Ekonomik krizin vurduğu bu günlerde de yoksullukla mücadele etmekteyiz. Aldığımız ücretler açlık sınırının altında kalarak, hak ettiğimiz refahı yaşayamıyoruz. Bu meydanlarda, ÇAYKUR mevsimlik işçisine kadro talebimizi tekrar talep ediyorum" diye konuştu.

Öz Gıda-İş hakkında suç duyurusu

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Gıda-İş Sendikası ise Gıda-İş Sendikası’nı hedef gösterdi. Öz Gıda-İş tarafından yapılan açıklamada, “Gıda-İş Sendikası’nın hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan devlet karşıtı bu eylemi tasvip etmemiz mümkün değildir” ifadeleri yer aldı. Yapılan açıklamaya tepki gösteren DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan ise, “Sendikamız her koşulda ÇAYKUR işçilerinin mücadelesine destek vermeye devam edecektir. Hiçbir güç ve karalama kampanyası bizi yolumuzdan geri döndüremez.

Hukuk ve adalet önünde meşru yollarla hakkımız savunacağız. Bu açıklamayı yapanlarla ilgili en kısa sürede suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerini kullandı.