CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Engin Çeber'in, İstinye Karakolu ve Metris Cezaevi'nde ''Kötü muamele ve işkence'' sonucunda öldüğü iddiasını meclis gündemine getirdi...

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Engin Çeber"in, İstinye Karakolu ve Metris Cezaevi"nde ""Kötü muamele ve işkence"" sonucunda öldüğü iddiasını meclis gündemine getirdi. Sevigen, Başbakan Tayyip Erdoğan"ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı"na sunduğu soru önergesinde, 16 yaşındaki İrfan Ağdaş ve gazeteci Metin Göktepe"nin ölümlerinde olduğu gibi, 28 Eylül 2008"de gözaltına alınan Engin Çeber"in, gözaltında kaldığı İstinye Karakolu ve tutuklanarak gönderildiği Metris Cezaevinde ""Kötü muamele ve işkenceye maruz kaldığının"" iddia edildiğini kaydetti.

Çeber"in cezaevinde iken, 10 Eylül 2008"de öldüğünü ifade eden Sevigen, Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay"ın bu ölüm karşısında değerlendirme yapmadıklarını bildirdi.

Sevigen, önergesinde, şu soruların yanıtlanmasını istedi: ""Engin Çeber"in ölümüne sebep olanlar hakkında Adalet Bakanı tarafından müfettiş gönderilmiş olsa bile, infaz savcısının, soruşturulmaları gereken gardiyan ve cezaevi müdürünün amiri olması nedeniyle bu soruşturma ne kadar sağlıklı olacaktır? Soruşturma için yeni bir savcı görevlendirmeyi düşünüyor musunuz? Tanık beyanlarının sağlıklı alınması için, halen görev başında bulunan gardiyanlar açığa alınmadan sağlıklı bir ifade alınacağına inanıyor musunuz?İşkence sonucu öldüğü iddia edilen Engin Çeber ve onunla birlikte göz altına alınıp tutuklanan Özgür Karakaya, Cihan Gün, Aysu Baykal"ın hayatlarının tehlikede olduğunu, avukatları ve basın yoluyla takip etmekteyiz. Bu konuları inceleyip onların bu endişelerini giderecek önlemler almayı düşünüyor musunuz?"" Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç de Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin"in yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde, Çeber"in gözaltında ölümü iddiasını gündeme getirdi.