NBA'e adım attığından beri Cleveland Cavaliers forması giyen A Milli Basketbol Takımı oyuncusu Cedi Osman, San Antonio Spurs'e takas oldu.

Kaynak: Haber Merkezi
Cedi Osman'ın yeni takımı belli oldu

Cedi Osman, 6 sezon devam eden Cleveland Cavaliers macerasının sonuna geldi. 28 yaşındaki yıldız basketbolcunun yeni takımı San Antonio Spurs oldu. 

ESPN'in haberine göre Miami, Cleveland ve San Antonio'nun dahil olduğu takasta Cleveland Cavaliers, Miami Heat‘ten Max Strus’u kadrosuna kattı. 

Spurs ise Cedi Osman’ın yanı sıra Lamar Stevens’ı da kadrosuna katarken 2. tur draft hakkı da elde etti. Miami Heat ise Max Strus’u gönderirken 2. tur draft hakkı elde etti. 

POPOVICH İLE ÇALIŞACAK

Cedi Osman bu takas ile birlikte NBA tarihinin en iyi koçlarından Gregg Popovich ile çalışma şansı yakaladı. 74 yaşındaki Popovich 27 yıldır San Antonio Spurs'ün koçu olarak görev yapıyor. 

Cedi Osman NBA kariyerine şu ana kadar 404 maçta 9.7 sayı – 3.0 ribaund – 2.0 asist ortalamaları yakaladı. Cedi Osman geçen sezon ise 8.7 sayı – 2.3 ribaund ve 1.5 asist ortalamaları ile mücadele etti.

GEÇEN SEZONU SONUNCU TAMAMLADI

Cedi Osman'ın yeni takımı San Antonio Spurs, geçen sezonu kendi konferansında 22 galibiyet 60 mağlubiyet ile sonuncu tamamlamıştı. Lig genelinde Spurs'ten daha düşük galibiyet alan tek takım ise Detroşt Pistons oldu. Cleveland ise doğu konferansını 4. sırada tamamlarken play-off'ların ilk turunda New York Knicks'e elenmişti.