Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, "Bakın Türkiye’de sıkıntı var ama insanlar ekmek bulamıyor yemek yiyemiyor diye bir şey yok. Bergen filmini 7 milyon kişi izledi" ifadelerini kullandı.

Cem Küçük: İnsanlar ekmek bulamıyor böyle bir şey yok, Bergen'i 7 milyon kişi izledi

Habertürk'te Kübra Par'la Açık ve Net programında konuşan, Cem Küçük, "İnsanlar ekmek bulamıyor, insanlar yiyemiyor içemiyor diye bir şey yok, Bergen filmini 7 milyon kişi izledi. Millet nasıl oluyor da sinemaya gidiyor?" dedi.

İktiadara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, dün (4 Nisan) açıklanan ve mart ayında aylık yüzde 5,46'lık artışla yıllık yüzde 61,14'e ulaşan enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Ekonomik kriz hakkında değerlendirmelerde bulunan Küçük, ekonominin iyi olduğunu 'Bergen' filmi ile savundu.

Enflasyon rakamları, Türkiye'deki hayat pahalılığı gerçeğini bir kez daha gözler önüne sererken Küçük, filmin izlenme oranı üzerinden örnek vererek, "İnsanlar ekmek bulamıyor, insanlar yiyemiyor diye bir şey yok. Türkiye’de en ucuz sinema bileti 30-40 lira. Bergen filmine 7 milyon kişi gitti, 140 milyon hasılat yaptı. Nasıl oluyor bütün eğlence yerleri, sinemalar dolu oluyor. Millet aç açıkta değil. Bergen filmine nasıl oldu da 7 milyon kişi gitti" şeklinde konuştu.

ENFLASYONDA YENİ ZİRVE GÖRÜLDÜ

TÜİK'in açıkladığı verilere göre enflasyon mart ayında aylık yüzde 5,46'lık artışla yıllık yüzde 61,14'e ulaştı. Yıllık üretici fiyat endeksi ise yüzde 114,97 oldu.

ENAG'A GÖRE YILLIK ENFLASYON YÜZDE 142,63

Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), Tüketici Fiyat Fiyat Endeksi’nin (E-TÜFE) mart ayında yüzde 11.93 son 12 ayda ise yüzde 142.63 olarak gerçekleştiğini açıklamıştı.