Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den davet gelmesi halinde, Alevileri her yıl....

Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den davet gelmesi halinde, Alevileri her yıl MHP'nin Zafer Kurultayı düzenlediği Tekir Yaylası'na gitmeleri için teşvik edeceğini söylemesi Alevi örgütleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkanı Selahattin Özel, Doğan'ın çağrısının Aleviler için bir süpriz olmadığını söyledi. Özel, İzzet Doğan'ın geçmişinde Refah Partisi'nden, Saadet Partisi'ne kadar uzanan bir hikayenin yattığını savunarak, Doğan'ın bu sefer de MHP tarafına yönelmesinin şaşırtıcı olmadığını ifade etti.
Alevilerin taleplerinin bugüne kadar sol partiler tarafından dikkate alınmadığını ve özellikle CHP'nin giderek merkez sağa kaydığını kaydeden Özel, "Belki Alevi oyları ileride yön değiştirir ama bu yön sağ bir parti doğrultusunda olamaz" dedi.

ABF Genel Sekreteri Turan Eser de Tekir yaylasındaki MHP kurultayına Alevilerin katılmasının Alevi geçmişine yapılan bir ihanet anlamına geleceğini belirtti. Eser, "Bizim bu partiden beklentimiz bir davet değil, onların kendi geçmişleri ile yüzleşmesi sonucunda gelecek bir özürdür" diye konuştu. ABF Gelen Sekreteri Eser, Aleviler'le buluşma yolunun Çorum, Maraş ve Sivas katliamlarıyla yüzleşmekten, hukuktan ve insan haklarından yana bir tavır almaktan geçtiğini ifade etti.

'ALEVİLERİ TEMSİL ETMİYOR'
Hubyar Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, Doğan'ın açıklamalarına şaşırmadığını dile getirdi. Seçimler öncesinde Doğan'ın MHP'den yana tavır aldığını belirten Kenanoğlu, "İzzettin Hoca kesinlikle Alevilerin çoğunluğunu temsil etmemektedir" dedi. Hubyar Kültür Derneği Başkanı Kenanoğlu, Aleviler'in herşeyi unutarak MHP'ye destek vermeyeceğini dile getirerek, "Eğer yakınlaşma olacaksa MHP geçmişte Aleviler'e karşı yaptıklarının hesabını vermelidir" ifadelerini kullandı.

ONURKAN AVCI - SAYGINHAN ÇELİK