TV Net’de Veyis Ateş'in konuğu olan Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, AKP hükümetine dönük eleştirileriyle dikkat çekti.

TV Net’de Veyis Ateş'in konuğu olan Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, AKP hükümetine dönük eleştirileriyle dikkat çekti. Cemaat’e yakınlığı ile bilinen Today’s Zaman’ın Genel Yayın Yönetmeni Bülent keneş’in AKP’ye ve Başbakan Erdoğan’a yönelik eleştirileri dikkat çekerken Cemaat ve AKP arasında daha önce açığa çıkan gerginliğin sürdüğü izlenimi uyandırdı. Habere Bakış isimli programda konuşan Keneş, ÖYM'lerin kaldırılması ve MİT soruşturmasını yorumladı.

ÖYM’lerin kaldırılmasını ve hükümetin bu konudaki tavrını sert biçimde eleştiren Today’s Zaman’ın Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş “Bir zamanlar halk adına devletten hesap soran AKP hükumeti şimdilerde kendini devlet sanıyor” dedi. Konuşmasında Türkiye’nin dış politikasına da değinen Keneş,  Suriye politikası üzerinden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu, Özel Yetkili Mahkemeler üzerinden de iktidarı topa tuttu.

‘AKP SON DÖNEMDE TAVIR DEĞİŞTİRDİ’

Başından beridir Cemaat’in ilkesel bir duruş sergilediğini iddia eden Keneş, aynı tavrı AKP iktidarının gösteremediğini söyledi. “Demokrasi, azınlık haklarının genişletilmesi gibi konularda cemaat hala aynı yerdedir ama birileri karayı ak, akı kara göstererek iktidarı kafalamış gibi görünüyor” dedi.

Tutuklu askerlerin ses kayıtlarına yansıyan “ÖYM’ler kaldırılacak” açıklamaları ile ÖYM’lerin kaldırılmasının aynı zamanlamaya denk gelmesine dikkat çeken Keneş  “Burada bir acayiplik var” dedi.

‘ERDOĞAN İŞİ AJİTE EDİYOR’

Bazı devlet kurumlarında olağan şüphelilerin bulunduğunu söyleyen Keneş “Yargı, MİT’te bazı şüpheli bulgulara rastlamışsa “orada dur” demek ilkesel anlamda sorunlu bir tutumdur” dedi. Veyis Ateş’in “Başbakan bu işin sonunda ben varım “ açıklamasını hatırlatması üzerine ise Keneş “Erdoğan işi ajite ediyor” dedi.

AKP’nin 12 Haziran 2011 seçimlerinden bu yana askeri vesayetin geriletilmesi konusunda  sadece Milli Güvenlik derslerini kaldırdığını hatırlatan Bülent Keneş, başlarda halk adına devlet mekanizmalarından hesap soran AKP’nin sonradan devletin tamamen kendi kontrolüne girdiği zehabına kapıldığını söyledi.

‘ESKİ AKP ULUDERE'YE KOL KANAT GERMEZDİ’

“Eskiden hükumet ve devlet diye bir ayırım vardı, şimdi hükuümet kendini devlet sanıyor.” diyen Keneş,  “Eski AKP olsa Uludere’nin üstüne kol kanat germezdi.  Şimdiki AKP, Uludere’yi eleştirenleri hedef haline getirdi” diye konuştu.