Cemevinde lokma ve anma

AZMİ TULUNAY

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Kadıköy Şubesi İçerenköy Cemevi'nde Ankara Katliamı'nda yaşamını kaybedenler anıldı. Hayatını kaybedenlerin yakınlarının katıldığı anma dün saat 15.00'da hayatını kaybedenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

Anmada 40’ıncı gün lokması dağıtıldı. Açılışta konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şubesi İçerenköy Cemevi Başkanı Feti Bölükgiray Ankara'da yaşamını yitirenleri unutturmayacaklarını ifade etti. Bölükgiray, "Biz isterdik ki iyi günlerimizde bir araya gelelim. Ne yazık ki acılarımız bizi bir araya getirdi. Bu mücadelede çok öldük, çok acı çektik ama bilsinler ki yılmayacağız" dedi.

İçerenköy Cemevi Başkanı Bölükgiray, "Katliam geçen 40 güne rağmen aydınlatılmadı. Devletin, istihbaratın, emniyetin zafiyeti olduğunu düşünüyoruz. Biz kaybettiklerimizin anısına bunun mücadelesini vereceğiz" ifadelerini kullandı. Hayatını kaybedenlerin yakınları ayrıca söz alarak duygularını paylaştı. Anmaya Eski EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel de katıldı. ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş ise Aziz Güler'in cenazesi nedeniyle katliamı anma programına dayanışma mesajı gönderdi.