Cemil Bayık: Demirtaş ölümü bile göze aldı

KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık 7 Haziran sonrası Türkiye'ye ve çözüm sürecine dair açıklamalarda bulundu. Bayık, "AKP ile koalisyon olamaz, çünkü AKP demokrat bir güç değil". dedi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Ayşe Yıldırım'a konuşan Bayık, "demokratik mücadele veren hiç bir gücün AKP ile koalisyon yapamayacağını" söylerken, "ancak demokrasiyi hedefleyen güçler arasında bir koalisyonun kurulabileceğini" ifade etti. Müzakerelerin yeniden başlamasına ilişkin umudunuz var mı sorusuna Bayık, "Biz umutla yola çıktık ama onu besleyecek adımları da attık. Eninde sonunda bu iş müzakereyle çözülecektir" diye yanıt verdi.

Cemil Bayık, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a büyüyen ilgiyi olumlu gördüklerini söylerken, "ölümü göze alarak gerçekleri ve sorunları ortaya koymaya çalışıyor, bu da toplumda yankı buluyor" diye konuştu.

"IŞİD'İN ARKASINDAKİ EN ÖNEMLİ GÜÇLERDEN BİRİ TÜRKİYE'DE AKP'DİR"
AKP hükümetinin IŞİD'in arkasındaki önemli güçlerden biri olduğunu belirten Bayık, "biz bu seçimlerle Türkiye’nin Ortadoğu’ya demokratik biçimde yansımasının mücadelesini veriyoruz. Türkiye’nin halklarının bunu bilmesi gerekiyor. Eğer demokrasi güçleri HDP çatısı altında parlamentoya girerse Türkiye’de yeni bir demokratikleşme süreci gelişecektir. Bu AKP’nin parçalanmasına ve IŞİD'in zayıflamasına yol açacaktır." dedi.

"AKP İLE GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ ANLAŞTIĞIMIZ ANLAMINA GELMİYOR"
Dünyanın bir çok ülkesinde otoriter yönetimlerle demokrasi güçlerinin masaya oturduğunu söyleyen KCK eşbaşkanı Bayık, "AKP ile anlaşıyorlar demek bir hakarettir." dedi.

"Yarın AKP iktidardan düştü diyelim herhangi bir parti iktidara geldi diyelim, onlarla da görüşeceğiz" diyen Bayık, AKP ile büyük mücadele yürütüyoruz" dedi.