Cemil Bayık: Türkiye olmasa Rakka IŞİD'den temizlenir

IŞİD’in AKP’den siyasi ve maddi desteğin yanı sıra moral desteği de aldığını belirten KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, bu durumun örgütün yenilmesinin önüne geçtiğini vurguladı. Bayık, Türkiye engel olmasa IŞİD'in Suriye’nin kuzeyindeki Cerablus’tan da, başkenti haline getirdiği Rakka’dan da çıkarılabileceğini savundu.

Azadiya Welat ve Yeni Özgür Politika gazetelerine bir yazı kaleme alan Bayık, “DAİŞ yenilgi sürecine girmiştir. Yeter ki yanlış politika izlenmesin. YPG ve YPJ’nin de içinde olduğu Demokratik Suriye Güçleri DAİŞ’i yenecek güce sahiptir. Demokratik Suriye Güçleri kısa sürede DAİŞ’i Cerablus’tan atabilirler. Türkiye tarafından destek gelmediği takdirde Rakka da kısa sürede düşürülür. Türkiye engeli ortadan kalktığı an DAİŞ’in sonu gelmiş demektir. Bunu tüm dünya bilmelidir” ifadelerini kullandı.

Uluslararası topluma da seslenen Bayık, IŞİD'i yenilgiye uğratmak için önce Türkiye’yi bu mücadele önünde engel olmaktan çıkarmaları gerektiğini vurguladı.

Yunanistan-Türkiye dostluk maçında Paris katliamında yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşundaki ıslıkların AKP zihniyetini gösterdiğini belirten Bayık, “Sivillerin ölümüne bu kadar sevinen bir topluluk görülmüş müdür? AKP hükümeti Türkiye’yi sivillerin toplu katledilmesine sevinen bir ülke haline getirmiştir. Toplumun bu hale getirilmesi kadar korkunç bir şey olamaz” diye yazdı.