Üç yıl önce beledi makamında öldürülen Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın abisi Cemal Candaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açık bir mektup kaleme alarak, yeni belediye başkan adayının katillere doğrudan veya dolaylı ilişkisi olan, ya da sessiz kalarak destek verenlerden birisinin olmamasını istedi. Mektupta, “Eğer Cemil Candaş’ın verdiği mücadelenin haklı olduğunu düşünüyorsanız yeni göstereceğiniz […]

Cemil Candaş’ın  katillerini sevindirmeyin

Üç yıl önce beledi makamında öldürülen Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın abisi Cemal Candaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açık bir mektup kaleme alarak, yeni belediye başkan adayının katillere doğrudan veya dolaylı ilişkisi olan, ya da sessiz kalarak destek verenlerden birisinin olmamasını istedi.

Mektupta, “Eğer Cemil Candaş’ın verdiği mücadelenin haklı olduğunu düşünüyorsanız yeni göstereceğiniz belediye başkan adayı katillere doğrudan veya dolaylı ilişkisi olan ya da sessiz kalarak destek verenlerden birisi olmamalıdır. Bu konuda gösterilecek hassasiyet ailemizin acısını bir nebze olsun dindirecektir. Cemil Candaş’a katilini azmettirenleri sevindirecek bir karar vicdanlarda büyük yara açacaktır” denildi.

Mektuba, “18 Temmuz 2016 tarihinde Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş rant çeteleri tarafından belediye binasının içerisinde katledildi. Ben görevini yasalara uygun şekilde ve namusluca yapmaya çalışırken rant çeteleri tarafından azmettirilen kiralık bir katil tarafından hunharca katledilen Cemil Candaş’ın ağabeyiyim” sözleriyle başlayan Cemal Candaş, “Şişli Belediyesi’nde yıllardan beri belediyeyi yönetenler ve imar yolsuzluklarından nemalanan çeteler tarafından ortaklaşa kurulan soygun ve talan sistemini değiştirmek, belediye bünyesinde sürdürülmekte olan yasa dışı işlemleri durdurmak çabasındaki Cemil Candaş bu haklı mücadeleyi ne yazık ki yaşamıyla ödedi” ifadelerini kullandı.

İki yıldan beri sürmekte olan mahkeme, katile ve ona yardım edenlere ceza verdi ancak azmettirici olarak yargılananlardan birisi ilk duruşmada tahliye ederek yurtdışına kaçmasına imkan verildi denilen mektupta, diğer sanığın berat ettirildiğine vurgu yapıldı. Mektupta, “Şahsınızdan ve CHP yöneticilerinden şunu beklemeye hakkımız olduğunu düşünüyorum” denilerek, yeni başkan adayının Cemil Candaş’ın haklı mücadelesine gölge düşürecek birilerinin olmaması istendi.