Meral Danyıldız Eğitim İş önceki gün MEB tarafından görevinden uzaklaştırılan Cemil Kılıç için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Eğitim İş üyeleri yanında Cumhuriyet Kadınları Derneği de katıldı. Açıklamayı sendika adına Orhan Yıldırım okudu. Yıldırım Akit’e gazete denilemeyeceğini ifade ederek şunları söyledi: “Cemil Kılıç bu paçavra dahi olmayan gazete tarafından din […]

Cemil Kılıç yalnız değildir
Meral Danyıldız

Eğitim İş önceki gün MEB tarafından görevinden uzaklaştırılan Cemil Kılıç için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Eğitim İş üyeleri yanında Cumhuriyet Kadınları Derneği de katıldı.

Açıklamayı sendika adına Orhan Yıldırım okudu. Yıldırım Akit’e gazete denilemeyeceğini ifade ederek şunları söyledi: “Cemil Kılıç bu paçavra dahi olmayan gazete tarafından din düşmanı ilan edilmiştir. Yıllarını dini öğrenmeye ve öğretmeye adamış hocamız dine dair konuşmayı tekellerine alanların hedefi olmuştur. Koskoca Bakanlık Akit’in skandal manşetinin hemen sonrasında hocayı görevden uzaklaştırmış ve hakkında soruşturma başlatmıştır. Akit hedef göstermiş, MEB vurmuştur.”

Kılıç’ın sendika yönetici olduğunu hatırlatan Yıldırım “Sendika yöneticisi olmayıp kamu çalışanı sıfatını taşıyan ve AKP’nin partizanlığını yapanlara ilişkin hiçbir soruşturma başlatmayan MEB, siyasi açıklamanın değil, iktidarı eleştiren siyasi açıklama yapmanın yasak olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Eğitim İş olarak altını çiziyoruz: Yoldaşımız Cemil Kılıç’ın sonuna kadar yanındayız. Haklı ve doğru kavgamıza, dini siyasete alet edenler ile bunlara tetikçilik yapan satılmış kalemler kırılana kadar devam edeceğiz. Herkes öğrenecek ki sendika yöneticimiz ve iyi bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan Cemil Kılıç yalnız değildir” dedi. 

Yıldırım’ın ardından Cemil Kılıç da bir açıklama yaptı. Kılıç şunları söyledi: “Mücadelemiz devam edecek. Cumhuriyet’i ve Atatürk devrimlerini savunmaya devam edeceğiz. İnanç özgürlüğü sadece inanma özgürlüğü değil; aynı zamanda inanmama ve farklı inanma özgürlüğüdür. Farklı inanışlara da tahammül etmektir. İnanmamaya da hoşgörüyle yaklaşmaktır. Biz bu özgürlüklerin savunucusuyuz. Halkımızın birlik ve bütünlüğünün savunucusuyuz. Bölücü değil, birleştirici, ayrıştırıcı değil bütünleştiriciyiz. Biz büyük Atatürk’ün inşa ettiği modern Türk ulusunun onurlu yurttaşlarıyız. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Görevlerimizi yerine getiriyoruz. Bu Cumhuriyet’in yurttaşı olmaktan gurur duyuyoruz.”

Kılıç “Tehdit ediliyor musunuz?” sorusu üzerine ise “Birtakım yayın organlarının hedef göstermesiyle, bazı tarikat liderlerin kendi yayın organlarında ismimizi açıkça söylemesiyle ki onlara vakıf olduğunuzu biliyorum. Bir takım tehditler sıralanıyor. Devletin bizi açığa almasını değil güvenliğimizi sağlaması gerektiğini düşünüyorum. Kendimi güvende hissetmiyorum. Eğer başıma bir iş gelirse bunun sorumlusu tetikçi medyadır. Bunun sorumlusu Türkiye’deki cemaat ve tarikat liderleridir. Gerici medya ve yobaz takımıdır” diye konuştu.