Cep telefonlarını satanların sayısı artıyor

Nisa KÜÇÜK

Giderek artan ekonomik kriz, yurttaşı yaşamını sürdürmek için yeni arayışlara itiyor. Temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanan yurttaşlar, cep telefonunu satarak gelir elde etmeye çalışıyor.

Ankara İzmir Caddesi'nde 10 yıldır yıldır telefon dükkanı olan Adem Güven, telefonunu satmak için mağazaya gelen müşteri sayısının arttığını söyledi. Gelen müşterinin çoğunlukla nakit para ihtiyacı için telefon sattığını kaydeden Güven, “Telefonunu satanlar, sattığı paradan daha ucuz bir telefon alıp aradaki farkı nakit istiyor. Önceden de bunu yapanlar vardı ama birkaç ay içinde artış var” diye konuştu.

Döviz kurundaki yükselişle birlikte telefon fiyatlarının çok arttığını kaydeden Güven, “İnsanlar sıfır telefon sormaya bile çekinir oldu” dedi.

Sakarya Caddesi'nde bir telefon dükkânında çalışan Zafer Ataş da yeni telefon alanların sayısının çok azaldığını ifade ederek, "Geçen yıl dükkânda sattığımız en uygun fiyatlı sıfır telefon bin 500 TL’ydi. Şimdi aynı telefon 2 bin 500 TL oldu” diye konuştu.

Üniversite öğrencisi İlayda Demir de giderlerini karşılamak için telefonunu sattığını belirterek, “Yaşıtlarım gibi ben de iyi telefon, bilgisayar kullanmak isterim ama ihtiyaçtan dolayı hafızası, kamerası daha kötü bir telefon almak durumunda kaldım” dedi.