Cerattepe imzaları TBMM'de

DİLAN ŞAHİNBAŞ

Yaklaşık 1.5 ay önce Artvin Çevre Platformları tarafından başlatılan imza kampanyası sona erdi.

Artvin, İstanbul, Ankara, Bursa, Samsun, Kocaeli, Zonguldak’da bulunan dernek, vakıf ve çevre platformları tarafından başlatılan kampanyada toplanan imzalar ,TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün’e teslim edildi.

İmza teslim törenine CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, eski milletvekilleri Yüksel Çorbacıoğlu, Metin Arifağaoğlu, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve Artvin’in sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Nur Neşe Karahan imza teslim töreninde yaptığı konuşmada "Artvin’in 325 maden ruhsatı, HES’ler, taş ocakları, Yüksek Gerilim Hatları ve Yeşil Yol Projeleriyle bir bütün halinde parçalandığını" dile getirerek; “Biz 25 yıldır Cerattepe için mücadele vermekteyiz. Artvin halkı yaşam alanlarını savunmak için bütün hukuki yolları kullanmaya devam ediyor” dedi.

Karahan’ın ardından konuşma yapan Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bedrettin Kalın mücadele döneminde yaşanılan hukuki süreci anlattı.

Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan ise Artvin’de yaşanan hukuksuzluklara vurgu yaparak, “Devlet Mehmet Cengiz’in şirketini koruyor, Artvin’i koruyacak bir makam yok” dedi.

İmza dosyalarını teslim alan Tüzün, “Artvin’i çok iyi tanıyorum, Artvin doğasıyla, doğal güzellikleriyle, kültürel özellikleriyle en güzel illerimizden birisidir” diyerek korunması gerektiğini vurguladı ve bu konuyu Meclis Başkanına ileterek takipçisi olacağını söyledi.