Ordu’da, Özgür Arduç isimli erkek tarafından evinin önünde bıçaklanarak öldürülen Ceren Özdemir’in ismi şehir meydanına verildi

Ceren Özdemir’in ismi Ordu’nun en büyük şehir meydanına verildi


Cezaevi firarisi olan ve hakkında 12 tane suç kaydı bulunan Özgür Arduç adlı erkek tarafından evinin önünde bıçaklanarak öldürülen Ceren Özdemir’in ismi Altınordu ilçesinin en büyük meydanına verildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Ordu'nun en büyük meydanı olma özelliğine sahip Köprübaşı Meydanı'na, Ceren Özdemir kızımızın adını verme kararı aldık. Ceren'imizin adını her zaman yaşatacağız. Seni hiç unutmayacağız güzel kızım” dedi.

NE OLMUŞTU?

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, Özgür Arduç isimli erkek tarafından bıçaklanarak katledilmiş, katil Özgür Arduç, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

İlk ifadesinde Ceren'i yaklaşık 4 kilometre takip ettiğini anlatan Arduç, "Ceren'i farklı noktalarda öldürmek istedim. Ama birisinde yaşlı bir adam çıktı karşıma öldüremedim. Kız az daha beni fark ediyordu. Ben hemen büfeye daldım. 'Hapisteyken mutlaka birilerini öldürmeliyim' diye kafamda tasarladım. Cinayetten sonra inşaatta sabahladım. Sabah kendime yeni avlar aradım ama fırsat bulamadım" demişti.

İHA