İktidara yakınlığı ile bilinen Turkuvaz Medya Grubu CEO'su Serhat Albayrak’ın Evrensel gazetesi yazarı ve akademisyen Ceren Sözeri’ye, 31 Mart 2019 seçimleri sonrasında kaleme aldığı “AKP’ye kim oy kaybettirdi” başlıklı yazısı nedeniyle açtığı tazminat davası 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne ertelendi. “Ticari itibarının zedelendiği” iddiasıyla açılan davada Sözeri ile birlikte Evrensel gazetesi ve yayıncı şirketten aynı suçlamayla toplamda 200 bin TL talep ediliyor.

Ceren Sözeri ve Evrensel hakkında 4 yıldır devam eden dava Çalışan Gazeteciler Günü'ne ertelendi

Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Albayrak’ın Evrensel gazetesi yazarı ve akademisyen Ceren Sözeri’ye açtığı dava sürüyor.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nin (MLSA) Dava Takip isimli sosyal medya hesabında yapılan açıklamada, davanın dokuzuncu duruşması bugün İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme heyeti, dava konusu haberle benzer olduğu iddia edilen haberlere açılan davaların sonuçlarının ve kesinleşmesinin beklenilmesine karar verdi.

Tazminat davası, 10 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

"ELEŞTİRİLMEK İSTEMİYORSANIZ BU İŞİ YAPMAMALISINIZ"

MLSA Dava Takip tarafından yapılan açıklamayı alıntılayan Ceren Sözer, “Dava 10 Ocak 2024 saat 9.35'e ertelendi. 10. buluşmamız pardon duruşmamız :) Çalışan Gazeteciler Günü'nde” ifadelerine yer verdi.

Evrensel’in haberine göre, davanın bir ifade ve basın özgürlüğü davası olduğunu belirten Sözeri, SLAPP davalarını hatırlattı ve “Dayanışma çok değerli, bugünlerde özellikle cezaevindeki ve saldırıya uğrayan gazeteciler için birbirimize daha fazla omuz vermeliyiz” dedi.

“2019'da yazdığım yazı nedeniyle açılan davanın dokuzuncu duruşması görüldü. Üç yıldır Serhat Albayrak'ın ticari itibarını zedelediğim, kişilik haklarına saldırdığım gerekçesiyle yargılanıyorum” ifadelerini kullanan Sözeri, duruşma öncesi sosyal ve ekonomik durumlarının tespitinin yapıldığını ve yalnızca maaşıyla geçinen bir akademisyen olduğunu aktardı.

Bünyesinde; Sabah, Takvim, ATV, A Haber gibi iktidara yakın yayın yapan gazete ve televizyonlar bulunan Turkuvaz Medya Grubunun CEO'su Serhat Albayrak, Ceren Sözeri’nin 31 Mart 2019 seçimleri sonrasında kaleme aldığı yazısı nedeniyle dava açmıştı.

“Ticari itibarının zedelendiği” iddiasıyla açılan ve 4 yıldır süren davada Sözeri ile birlikte Evrensel gazetesi ve yayıncı şirketten aynı suçlamayla toplamda 200 bin TL talep ediliyor.