İzmir’in Çeşme ilçesi Germiyan köyünde orman ve antik eserlerin olduğu bölgede Güral Porselen tarafından yapılması planlanan RES projesi için açılan iptal davası için bilirkişi incelemesi 526 gün sonra gerçekleşti. Keşif sırasında yurttaşlar, RES'leri protesto etti.

Çeşme'de hukuk tarihine geçen bilirkişi keşfi yapıldı

BİRGÜN EGE

İzmir’in Çeşme ilçesi Germiyan köyüne yakın 57 dönüm ormanı ve Antik Roma köyünde Güral Porselen tarafından kurulmak istenen Rüzgâr Enerji Santralı (RES) için açılan iptal davası kapsamında bilirkişi incelemesi 526 gün sonra gerçekleşti. Çok sayıda yurttaşın katıldığı bilirkişi incelemesine onlarca jandarmanın getirilmesi ve yurttaşların keşif alanının dışında tutulması tepki çekti.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Çeşme Çevre platformu sözcüsü Ahmet Güler, “Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz, hukuksal olanaklarını ise bunların hepsini kullanacağız. Güral Porselen gibi bir ünlü bir firmanın hukuk hilesi yaparak doğayı tarihi tahrip etmesine izin vermeyeceğiz. Hukuk mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Avukat Şehrazat Mercan da sürecin hukuk tarihine geçtiğini belirterek, “Süreç usulsüzlüklere ve bölge tahribatıyla dolu. Açtığımız iptal davası sonucunda 526 gün sonra bilirkişi incelemesi oldu. Biz bölge halkıyla beraber incelemeyi takip ettik. Doğanın korunması için mücadelemiz sürecek” diye konuştu.