Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, turizm sezonu hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. Oran, “Çeşme, turizmin parlayan yıldızı olmaya devam edecek. İlçe olarak sezona hazırız” dedi.

Çeşme yeni yaz sezonu için hazır

Aycan KARADAĞ

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, görev süresindeki üç yılda yaptığı ve yapacağı projeleri anlattı. Çeşme’nin turizm sezonunu deniz, kum ve güneşin yanı sıra festivaller, kültür, spor ve gastronomi turizmiyle 12 aya çıkarmak için çalıştıklarını belirtti.

Görev süreci boyunca vaatlerinin yüzde 75’ini yaptığını söyleyen Oran, “Yapamayacağımız sözleri vermedik. Dolayısıyla geçen 3 yıl içinde Çeşme’mizin değerlerini ve doğasını bozmadan Çeşmelilerin daha mutlu yaşadığı ilçe için mücadelemizi sürdürüyoruz. 12 ay dolu dolu yaşayan Çeşme için aynı heyecanla ve aynı dinamizmle çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.


Çeşme’nin tabiatını ve değerlerini koruyarak, turizmine ve Çeşmelilere katkı koyacak projelerin arkasında olacaklarını dile getiren Oran, şu şekilde konuştu: “Pandemi Çeşme’yi çok etkilemedi. Bizim müşteri portföyümüzün yüzde 99’u yerli. Çeşme yatay yerleşimiyle, sosyal mesafeli plajlarıyla insanlara güven verdi. Bu sene de Çeşme turizmin parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Bununla ilgili yatırımcılarımızla, otelciler birliğimizle ve esnaf odamızla beraber sezona hazırlığımızı kıştan itibaren aynı şekilde yürüttük. İlçe olarak sezona hazırız. Ayrıca kültür, spor ve festivallerin yanı sıra ekim ayında temelini atacağımız günübirlik termal kür merkezi projemiz var. Merkez sayesinde bin 500-2 bin tane otelimizin kışında çalışacağı hamam, fitness salonu iki kapalı, iki açık havuzdan oluşan sauna kafe ve restaurant ile 20 dönüme yayılmış tesis Ilıca’ya değer katacak.”

Altınkum Plajı’nda kamuoyunda büyük tepki çeken ‘beach-club’ çalışmasıyla ilgili de açıklama yapan Oran, “Altınkum’daki alan Milli Emlak’a bağlı. İhale ile bir yurttaşa belli alanı kiralamış. Birkaç sorun vardı. Kiralayan şirketi uyardık. Şu anda bir sorun yok. Gözümüz onların üzerinde olmaya devam ediyor. Kiralamayı yapan da izni veren de biz değiliz” dedi.

‘PROJENİN ARKASINDAYIZ DEMİYORUZ’

İzmir’in ‘Kanal İstanbul’u olarak tanımlanan Çeşme Projesi’yle ilgili ise Oran şu ifadeleri kullandı: “Masadayız diye projeye olumlu bakıyoruz anlamına gelmiyor. Çeşme’nin doğasını ve değerlerini koruyarak Çeşme’ye katkı koyacak projelerin arkasında oluruz. Bu projenin arkasındayız demiyoruz. Tunç Başkan da ben de proje ile ilgili endişelerimizi, kaygılarımızı söyleme imkânını buluyoruz. Bilirkişi raporu açıklandı. Biz bilime inanıyor ve güveniyoruz. Bilim insanlarının yazdıklarını, uzman bilirkişilerin raporlarını inceledik. Projeyi hayata geçirenlerin de ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla hayata geçirmeyeceklerini düşünüyorum. Konu şu anda yargıda ve görüşülüyor. Hukuk süreci devam ediyor. Çeşme turizmini 12 aya çıkaracak projeleri desteklediğimizi, yatırımcının yanında olacağımızı ama Çeşme’nin değerlerini ve doğasını koruyacağımızı bir kez daha tekrar ediyorum.”

Çeşme’de konut problemine dikkat çeken Oran, “Kiralar çok yüksek. Çeşme’de resmi lojmanlar satılıyor. Milli Emlak tarafından 2021 yılında 686 milyon TL arsa satışı gerçekleşti. Buradaki belediyemizin ve büyükşehir payı olan yüzde 38 pay ödenmedi. TOKİ üzerinden satış yapılarak bizi baypas ettiler. Çeşme’deki konut üretme konusu ve kira problemi ile ilgili vatandaşımızın çığlıklarına kulak veriyoruz. Adım adım ilerliyoruz fakat ekonomik koşullardan dolayı sorun yaşıyoruz” dedi.