İtalya'dan iade edildikten sonra tahliye olan Oflu İsmail lakaplı İsmail Hacısüleymanoğlu, 34 adamıyla beraber çete kurma iddiasıyla yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 8 ilçedeki 22 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda çıkar amaçlı suç örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 34 kişi, sorgularının tamamlanmasının ardından dün İstanbul Adliyesi"ne gönderildi. Oflu İsmail olarak bilinen İsmail Hacısüleymanoğlu, emniyetten çıkartılırken görüntü almaya çalışan basın mensuplarına tepki göstererek polise, yargı sistemine ve basın mensuplarına hakaret etti. Cinayet, silahlı saldırı, yaralama ve çek -senet tahsilatı suçlarını işledikleri iddiasıyla adliye sevk edilen şahısların, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 2"si Glock marka olmak üzere 20 adet tabanca ile bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, bir adet el bombası, baston şeklinde kılıç ve 34 bin dolar para ele geçirildi. Çıkar amaçlı suç örgütünün liderliğini Serdar Hacısüleymanoğlu"nun yaptığı, Murat Narman isimli şahsın Serdar Hacısüleymanoğlu"nun sağ kolu olduğu, Atay ve Başar Hacısüleymanoğlu"nun da çetenin işlerini kontrol ettiği öğrenildi. İsmail Hacısüleymanoğlu"nun usulsüz olarak cezaevinden tahliye edilmesi ve Sarıyer"deki örgüt üyeleri tarafından "Köşk" diye tabir edilen evde 2 adet ruhsatsız silah bulundurduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı kaydedildi.


ERGUN GURSOY DİNLEMEYE TAKILDI
28 Ocak 2007 günü İtalya"dan Türkiye"ye iade edilen Hacısüleymanoğlu"nun tahliye olmadan önce, Galatasaray Spor Kulübü eski Asbaşkanı Ergun Gürsoy"u devreye sokarak yargılandığı davada mahkeme heyeti ile görüşerek tahliye olmasını talep ettiği ortaya çıktı. Telefon konuşmasında Ergün Gür-soy"un "Şunu söyleyeyim, yanlış bir yere koymuşlar sıralamaya...tamam mı. Onu de-ğiştrirse diyor ben ara karar yaparım. Çıkartacağım diyor". Çete zanlılarının lideri Başar Hacısüleymanoğlu"nu arayan Ergün Gürsoy"un "Ne alemdesin?" diye sorduğu, Başar"ın da "Ankara"ya gittik dosyayı çıkarttık beklemedeyiz" şeklinde konuşmalarının dinlemeye takıldığı belirtildi. Ayrıca İsmail Hacısüleymanoğlu"nun tahliye edildikten sonra Ergün Gürsoy"u arayarak teşekkür ettiği ortaya çıktı.


"ŞAHİN VE PEKER"İN SELAMI VAR"
Kendileri de tutuklu olan organize suç örgütü liderleri Sedat Şahin ve Sedat Peker"in de İsmail Hacısüleymanoğlu"na tahliyesinin ardından avukatları aracılığıyla selam gönderdikleri telefon dinlemelerine takılırken, zanlıların telefon dinlemelerinde sık sık bazı Karadenizli sanatçılarla görüştükleri ancak bu kişilerle ilgili bir suç unsuruna rastlanmadığı söylendi. 2"si kadın 33 zanlının son bir yıl içerisinde 25 ayrı eylem yaptığı belirtildi. Çek senet tahsilatı yaptığı, haraç isteme ve tehdit gibi eylemlere karıştığı iddia edilen zanlılardan Sedat Bükenlerîn Şişli"de bir otopark yüzünden Erkan Ünlü"yü Dolapdere"de bulunan başkanlığı yaptığı Güzelleştirme Dernegi"nin bahçesinde vurarak öldürdüğü ortaya çıktı.


AVUKAT GÖZALTINA ALINDI
Çete zanlılarının yasal işlerini yaptırmak için tuttukları avukat Mahmut Nedim D"nin tekstil işleri yapan Seda K., isimli kadını tehdit ettiği bu nedenden dolayı gözaltına alındığı belirtildi. Çete zanlısı İsmail Hacısüleymanoğlu"nun akrabalarını Sarıyer"de bulunan köşk tipi evinde topladığı, eve geldiklerinde de telefonlarını kapattırarak sürekli uyarılarda bulunduğu belirtildi. Öte yandan çete zanlılarının karakola düşen adamları ile ilgili çete elemanlarına bilgi sızdıran 6 polis hakkında soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Polislerin gözaltına alınıp alınmayacağının soruşturma sonrasında belli olacağı kaydedildi. Emniyette sorgusu tamamlan 2 si kadın 34 kişi adliyeye sevk edildi.


VOLKAN ŞAHIN