Kadınlar, Validebağ Korusu’na yapılan inşaatı protesto edenlere yönelik polis saldırısını süpürge, faraş, tencere ve tavalarla protesto etti. Polisin “süpürün” talimatı alarak eyleme saldırdığını söyleyen kadınlar “Çevik! Validen görse ne der” yazılı pankart açarak yürüdü.

Çevik! Validen görse ne der!

SILA SEZGE ÇINAR

Acıbademli kadınlar, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi önünde toplanarak; Validebağ Korusu’nda süren hukuksuzluğu ve çevik kuvvetin korudaki gazlı müdahalesini protesto ettiler.

Yapılan basın açıklamasında, “Betonunuza, kâr hırsınıza, yalanlarınıza ve talanlarınızla karşı çıkıyoruz. Validebağ’da, Yırca’da süren direnişler devam edecek,bu onurlu bir mücadeledir. Kaç-Ak saraylarınızdan polislerinize, ‘Direnenleri süpürün’ talimatı verdiğinizi biliyoruz. Biz Valideliler evlerimizi temizlediğimiz gibi, bütün kötülükleri süpürmeyi de biliriz” sözleri kaydedildi.

Ellerinde süpürge ve faraşlar ile “Çevik validen görse ne der?” pankartı açan kadınlar, sık sık “Validebağ bizimdir bizim kalacak!” sloganı atarak koruya yürüdüler. Kadınlar eylemlerini korunun önünde halay çekerek sonlandırdı.